Patent voor oplaadstation

Boeing innoveert en houdt drones in de lucht

4 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het is misschien niet direct de innovatie waarvan je denkt dat het de wereld gaat veranderen, maar de ontwikkeling gaat zeker toekomst hebben in de dronewereld. Vliegtuigfabrikant Boeing heeft namelijk een patent aangevraagd om drones gedurende de vlucht op te laden. In eerste instantie wordt het voornamelijk gebruikt voor grotere doeleinden (bijv. militaire doeleinden), maar bedenk zelf eens wat dit voor invloed kan hebben op de commerciële drones.

Drones worden steeds gebruikelijker in de wereld en hebben snel hun intreden gedaan. Drones die in de huidige tijd in de commerciële wereld gebruikt worden hebben maar een vliegtijd van 5 tot 20 minuten. In ontwikkeling zijn drones die een paar uur kunnen vliegen. De accu is hierin de beperkende factor.

Boeing komt dus met de oplossing, bedenkt u eens dat de consumenten drones straks continu kunnen blijven vliegen. Dat kan natuurlijk geweldig zijn, en je hebt geen zorgen dat de drone op tijd terug gevlogen moet worden aldaar de accu het begeeft. Boeing wil dit realiseren door een draad onder aan de drone te hangen, die vervolgens contact maakt met een energiebron (bijvoorbeeld een schip of een gebouw). De positie waar de drone contact mee maakt heeft een speciaal oplaadstation geïnstalleerd. Door de connectie kan de drone opladen en weer door vliegen. Het is een interessante innoviteit, maar voordat de consument hier iets van mee krijgt kan het nog wel even duren. Het patent is dus succesvol aangevraagd door Boeing, verder is het afwachten tot Boeing iets over de ontwikkeling kenbaar maakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden