Onderzoek in Australië

Nieuwe technologieën voor onkruidbestrijding

5 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Om onkruid op innovatieve manieren tegen te gaan, gaat het bedrijf Bayer CropScience en het bedrijf Grain Research & Development Corporation (GRDC) uit Australië samenwerken.

Vechten tegen resistente onkruiden 

De bedrijven gaan een samenwerking aan voor vijf jaar in een herbicide innovatie project. Hierin wordt gezocht naar nieuwe manieren om onkruid te managen. De focus komt daarbij te liggen op onkruiden die niet meer reageren op bestaande verdelgers. Nieuwe technologieën worden hier gezien als een kans om toch van deze planten af te komen. 

Een ander speerpunt bij deze samenwerking wordt duurzaamheid van de moderne gewasproductie. Hierin wordt gekeken naar het toekomstperspectief van het bestaande teeltsysteem. Ook gaat het programma een PhD programma opzetten om Australische onderzoekers van extra wetenschappelijke kennis op gebied van geavanceerde industriële onderzoekstechnieken te voorzien.

Onkruidbestrijding stond lange tijd laag op de agenda van akkerbouwers, wat gevoeld werd bij het verdelen van de budgetten voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologiën. Hierdoor is er in het laatste decennia een kenniskloof ontstaan. Het heeft er ook in geresulteerd dat akkerbouwers steeds minder mogelijkheden hebben om onkruiden resistent tegen middelen te bestrijden. Bayer CropScience breidt de activiteiten voor onderzoek naar onkruidbestrijding uit met ondersteuning van het GRDC.

Voor de samenwerking worden er 40 nieuwe onderzoekers aangesteld in Australië. De focus ligt voornamelijk op de bestrijding van Engels raaigras, knopherik, chloris virgata en fijnstraal. Enkele hiervan zijn voornamelijk in warmere gebieden te vinden, maar het onderzoek is zo breed dat boeren over heel de wereld er iets aan kunnen hebben.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden