Nieuwe software Precision Hawk

Automatische analyse software voor drone-data

8 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De drones staan nog maar net op de kaart en het Amerikaanse Precision Hawk is al bezig om data makkelijker en sneller te implementeren. Het bedrijf ontwikkelt een software die de luchtfoto’s gemaakt door onbemande vliegtuigjes (UAV’s) automatisch analyseert. Precision Hawk lanceert de algoritme marktplaats, de software, in Beta. Geavanceerde algoritmes maken ander software overbodig zoals het geografisch informatiesysteem (GIS) of remote sensing.

De data wordt vanuit de lucht direct geïnterpreteerd en automatisch geanalyseerd. In de toekomst vliegt er een drone bij de boer over het veld waarna de boer geanalyseerde data op zijn smartphone of computer terug ziet. Voor de ondernemer is dit een zeer gunstige ontwikkeling, data komt namelijk nog sneller over en in duidelijke overzichten.

Data wordt vanuit de lucht direct geanalyseerd

Met name voor de beoordeling van percelen en gewasbestanden komt deze innovatie van pas. De vele data die geproduceerd en verzameld wordt, wordt dan vervolgens praktisch samengevat. Het product is niet alleen voor de landbouw geschikt maar ook voor milieu, energie en infrastructuur zaken. De automatische analyses maken mensen nu al gedeeltelijk overbodig voor het maken van drone analyses. De afgelopen 18 maanden is het uitgebreid getest in Noord-Amerika en Europa. In de zomer van 2015 gaat het testen van de apparatuur verder.

Voor het innovatieve product is reeds een patent aangevraagd en is onderdeel van DataMapper.com. Dit is een platform voor drone data van Precision Hawk. Analyses zijn door het systeem in enkele minuten uitgevoerd. Het levert voornamelijk kostenbesparingen op en ook voordelen als er grote hoeveelheden data vanuit de lucht geanalyseerd moeten worden. Precision hawk is leverancier van online satellietbeelden. De historische en actuele satellietgegevens zijn de bouwstenen voor instrumenten die betere analyses maken voor dronegebruikers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden