Inzicht in machine en bodem

Controle op regenhaspel met app van Bauer

16 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Toepasselijk is het wel voor deze tijd van het jaar. Een app voor je beregeningshaspel. Verschillende fabrikanten bieden dat al langer aan maar, de focus ligt dan bijna altijd op een pivot. Die draaien er in Nederland nauwelijks. Bauer doet dat ook, maar maakt zijn applicatie ook geschikt voor de Rainstar beregeningshaspels.

Voor het gebruik van de app moet op het kanon eerst een GPS unit worden geïnstalleerd

De app heet SmartRain en is gratis te downloaden voor iPhone en Android toestellen. Het ontvangen van een SMSje vanaf het haspel is niet nieuw. De app maakt die service overzichtelijker en gemakkelijker. Zo zie je direct de datum, status van het systeem en worden alle waarschuwingen overzichtelijk weergegeven. Voor pivots zijn de mogelijkheden wel uitgebreider.

Naast de app heb je nog een aantal andere zaken nodig om ermee aan de slag te kunnen. Zo is een GPS unit nodig, die via een zonnepaneel van stroom wordt voorzien. Bij de Rainstar beregeningshaspels wordt die in het kanon geplaatst. Bij pivots wordt de aanvoerpijp van een sensor voorzien. Naast de Rainstar haspels en pivots werkt de app ook samen met Bauer’s eigen pompen.

Voor gebruik met pivots kun je via de app de machine ook starten, stoppen, de afgifte wijzigen en de machine in werkstand of parkeerstand zetten. Bij de Rainstar beregeningshaspels is dat helaas nog niet mogelijk. Maak je gebruik van een bodemsensor, dan kun je deze gegevens ook via de app zien. Je krijgt dan informatie over bodemvocht en grondsoort.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden