Liebherr is opvolger

Claas en Kramer beëindigen samenwerking

24 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Machinefabrikant Claas en Kramer, onderdeel van de Wacker Neuson Group, zijn samen overeengekomen hun samenwerkingscontract te beëindigen. Vanaf 2018 is dit het geval. Dat maakt Claas vandaag op haar website bekend. Kramer bouwt voor Claas de verreikers. Een nieuwe partner is reeds gevonden. Het Duitse Liebherr.

Claas en Kramer zeggen samenwerking op vanaf 2018

Ondanks dat Claas en Kramer uit elkaar gaan blijft de service en onderdelenvoorziening geen probleem, laat Claas weten. Ook na 2018 is die beschikbaar. Sinds 2005 bouwt Kramer de agrarische verreikers voor Claas. Deze dragen de naam Scorpion. Vanaf 2018 gaan Claas en Kramer ieder hun eigen weg met beide een lijn verreikers.

In hetzelfde bericht maakt Claas bekend dat Liebherr de Scorpion verreikers gaat bouwen. Die zullen vanaf januari 2018 te koop zijn. Kramer schrijft dat beide partijen graag met hun eigen identiteit verder willen op de markt. ‘Het besluit was niet gemakkelijk voor beide partijen, maar beide bedrijven kunnen zo individueel hun strategieën in de dynamische markt vervolgen en mogelijkheden achtervolgen’, zegt CEO Cem Peksglam.

Kramer focust zich naast de industriële sector steeds meer op de agrarische, en levert haar machines ook daar. Daarnaast is het met Weidemann al veelal actief in de sector. Dit marktaandeel wil het bedrijf uiteraard graag uitbreiden.

Ook Liebherr wil het marktaandeel graag uitbreiden, maar dan binnen de industriële sector. Daarvoor bouwt het nu al een beperkte range aan verreikers. In totaal vier modellen. De fabrikant laat weten in aanloop naar 2018 de range verder uit te breiden. Claas gaat zelf een aangepaste agrarische versie van de Liebherr machines produceren en verkopen.

Claas is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van verreikers in Duitsland. De Scorpion verreikers worden sinds 2005 door Kramer in Duitsland gebouwd. Zijn voorganger, de Targo serie, werd door Cat in Groot-Brittannië gebouwd. Daarvoor deed het al zaken met de Britse fabrikant Sanderson.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden