Eén standaard

AEF wil camerabeeld op Isobus terminal

26 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Wat de AEF is gelukt met het oprichten van Isobus wil het nu ook voor camerasystemen binnen de agrarische sector voor mekaar krijgen. Eén standaard, zodat alle camerasystemen op verschillende Isobus terminals te zijn gebruiken. Nu is dat bijna niet het geval. De AEF werkt daarom op dit moment aan de standaard, die zo snel mogelijk moet worden uitgerold.

De standaard moet ieder camerasysteem plug en play maken met Isobus

Veel van de huidige Isobus terminals - en dan vooral de grotere modellen – bieden de mogelijkheid om een camerabeeld toe te voegen. Fabrikanten leveren daarvoor zelf ook camera’s, maar die zijn lang niet altijd uitwisselbaar. De Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) ziet dat graag anders.

het camera systems projectteam van de AEF heeft een standaard opgesteld voor analoge interfaces. Daarmee moeten camerasystemen kunnen samenwerking op terminals in de cabine of een Isobus universele terminal (UT). Het team heeft richtlijnen opgesteld, die een aantal fabrikanten inmiddels hebben omarmd.

Als gebruiker kun je – wanneer het systeem compatibel is – een camersysteem altijd inpluggen. Vervolgens heb je beeld, ondanks de leverancier of het merk. Vooral met verschillende werktuigen is dat een handige toevoeging. De AEF hoopt dat dit het gebruik veiliger zal maken en ergenissen wegneemt.

In de eerste fase van het project wordt het analoge videosignaal getackeld. Het team werkt daarom nu aan een tweede standaard voor het digitale signaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden