Grote terminal op 6R

Luxe functies komen naar kleine Deere

3 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Wie altijd al verlekkerd keek naar de grote 8R en 7R trekkers voor de bediening hoeft dat niet langer te doen. Vanaf dit najaar gaat John Deere hun kleinere 6R trekkers namelijk met dezelfde armleuning en terminal uitrusten. Dat maakte het deze week op een persconferentie in Oostenrijk bekend. De nieuwe trekkerserie volgt nadat de Tier 4 Final emissie eisen in 2016 gaan gelden worden.

De 6R serie is van dit jaar met een nieuwe armleuning en terminal leverbaar

Dit jaar zijn al drie 6R modellen met Adblue leverbaar. De 6215R, 6195R en 6175R. De kleinere vier- en zescilinder modellen komen daar vanaf augustus 2015 bij. Daar schreven we op Boerenbusiness al eerder over, toen de serie in Amerika werd geïntroduceerd. Dit betekent dat je straks op alle nieuwe John Deere trekkers – vanaf de 6R – met Adblue moet gaan tanken. Op de kleintjes blijft de roetfilter.

In de cabine is de Command Arm 4 nieuw. Die vonden we eerder al op de 7R, 8R en 9R. Deze is uitgerust met de 4600 Command Center terminal. Dit is een 10 inch scherm en een flinke upgrade ten opzichte van de huidige terminal.

De 6R serie is leverbaar met vijf verschillende transmissies. Naast de CVT en handmatig geschakelde bakken ook met Deere’s Direct Drive transmissie. Dit is een full powershift met twee koppelingen. Deze techniek vloeit voort uit de autotechniek en vindt ook zijn weg in de landbouw.

Wie liever een trekker wil die zijn werk doet en geen snufjes heeft kan bij Deere voor de 6M serie kiezen. Die wordt verder uitgebreid. Het gaat om sobere 6R trekkers, met de oude cabine en een iets simpelere bediening. Vanaf november 2016 wordt de nieuwe M-serie leverbaar.


De nieuwe Command Arm 4 terminal met Command Center 4600 terminal (midden). Links een extra terminal voor de GPS. John Deere biedt tevens affabriek een houder voor iPad of iphone (rechts).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden