Ook klant profiteert

Digitale werkbon op smartphone spaart tijd uit

7 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Uit onderzoek van brancheorganisatie Cumela werd het al duidelijk. 70 procent van de Nederlandse loonwerkers wil binnen nu en 3 jaar overstappen op de digitale werkbon. Slechts 5 procent doet dat al op dit moment. Wat dat betreft zijn Nederlandse loonwerkers nog erg vertrouwd met pen en papier. Echter, ze willen af van vodjes papier en een onleesbaar handschrift. Anno 2015 weet de DiGiwerkbon app altijd waar je mee bezig bent.

De werkbon app zorgt voor meer facturabele uren

Het bedrijf Forlan ICT Solutions werkt al sinds 2011 aan een app. Deze is sinds 2 maanden gereed, na een uitvoerige testperiode. Twee  Nederlandse loonwerkers hebben de app samen met Forlan ICT helpen ontwikkelen. Inmiddels is één bedrijf met de app aan de slag. De Digiwerkbon app moet zowel de loonwerker als planner, medewerkers en uiteindelijk ook de klant voordeel opleveren.

Overschakelen op digitale werkbonnen heeft een aantal voordelen. Volgens een van de gebruikers is zijn grootste voordeel de accurate urenregistratie. Bij een handgeschreven bon draait een werkweek van 40 uur wel eens uit op 37-38 facturabele uren, omdat gewerkte uren niet accuraat genoeg worden bijgehouden. Bij digitaal factureren heb je daar geen last van. Daardoor ligt de benodigde tijd voor het controleren van werkbonnen ook flink laag. Er zijn ook kleinere voordelen. Zo heb je niet langer met onleesbare handschriften te maken. Dit levert direct winst op.

‘De planner kan vooraf de werkzaamheden aangeven’, legt Rainaldo Koerhuis uit. ‘Als planner kun je direct machines koppelen aan werkzaamheden en ook extra producten toevoegen. Bijvoorbeeld zand of grond. App gebruikers weten dus direct hun planning en hebben allemaal hun eigen app en account. Wordt er gestart met het werk, dan meld je dit aan. Ben je klaar, dan wordt er afgemeld en de gegevens direct met kantoor gesynchroniseerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een werknemer om onderweg eigen bonnen aan te maken. Zo kunnen extra werkzaamheden eenvoudig digitaal worden aangeleverd.’

Forlan ICT is partner van Agro IT. Zij leveren de benodigde gegevens (machine, klant, factuur) om de app van de juiste informatie te voorzien. De app werkt hierdoor samen met de pakketten die Agro IT aanbiedt. Forlan verwacht in de toekomst ook met diverse andere boekhoudprogramma’s te kunnen samenwerken.

Echt nieuw is de planmodule. ‘Die wordt in de nieuwste versie standaard meegeleverd. Planners en app gebruikers kunnen in een oogopslag de indeling per werkdag zien’, laat Koerhuis weten. ‘We hebben geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden. De wensen per klant zijn verschillend. Zo zijn er een optionele reis en GPS module. Dat maakt ons flexibel.’

De kosten van de app bedragen ongeveer 20 euro per gebruiker per maand. Via een simpele calculator op de website kun je de besparing eenvoudig uitrekenen. Die loopt volgens de makers al snel flink op. De app is nu alleen bruikbaar in combinatie met een Android smartphone. Binnenkort komt het bedrijf ook met een iOS (Apple) versie op de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden