Gewassaldo's vergelijken

KWIN saldo informatie digitaal gebundeld

15 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Vanaf dit jaar is de Kwantitatieve Informatie voor de Akkerbouw en Vollegrondsgroenteelt (KWIN-AGV) ook digitaal in te zien. Daarvoor is een KWIN Saldo app ontwikkeld. Het gaat om een web based app die ook mobiel is te gebruiken. Zo kun je actuele saldoberekeningen voor verschillende gewassen maken, eigen saldo’s bekijken en bouwplansaldo vergelijken.

Vorige maand verscheen de 29ste editie van de KWIN-AGV in papieren vorm. Die bevat saldoberekeningen van akkerbouw- en vollegrondsgroentegewassen. Dit is voor zowel de gangbare als biologische landbouw. De online versie maakt vooral het vergelijken gemakkelijker.

Er zijn twee verschillende ‘apps’ voor de gangbare en biologische landbouw. Digitaal is te de bruto geldopbrengst, kostenposten, saldo en aantal arbeidsuren per hectare te zien. Het saldo van gewassen is te vergelijken op opbrengst, opbrengstprijs, kostenposten of het aantal arbeidsuren. Ook is het mogelijk het bouwplansaldo van jouw bedrijf te vergelijken met die op basis van KWIN cijfers.

De ‘app’ is bereikbaar via de website Akkerweb. Na het aanmaken van een account kun je kiezen voor de gangbare of biologische versie. De kosten bedragen 70 euro voor gangbaar en 40 euro voor biologisch.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

appsaldoKWIN
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
cjj 17 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10864765/KWIN-saldo-informatie-digitaal-gebundeld]KWIN saldo informatie digitaal gebundeld[/url]
Waarom bio voortrekken? Gangbaar is 75% duurder.
Vr groeten
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden