Trimble weegsysteem

Simpel voer en balen wegen met je voorlader

21 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor wie graag wil weten hoeveel kilo voer, hooi of stro hij in zijn voorlader heeft hangen, introduceert Trimble het S1100 weegsysteem. Die registreert de hydraulische druk op de voorlader en berekent zo zijn belading. Op een klein schermpje zie je het gewicht, totale gewicht en hoeveel bakken je hebt gewogen.

Het systeem kan worden gemonteerd op een trekker met voorlader, heftruck of schranklader. Volgens de Amerikaanse fabrikant krijg je zo beter inzicht in hoeveel je voert, maar ook hoeveel balen hooi of stro bijvoorbeeld zijn verladen. Je weet daarnaast direct het volume in kilo’s.

Het S1100 weegsysteem krijgt zijn gegevens van twee sensoren die de hydraulische druk op de hefcilinders meten. Het systeem is speciaal bedoeld als ‘aftermarket’ kit om later op een bestaande machine op te bouwen.

Het meegeleverde zwart-wit scherm is bestand tegen weersinvloeden en kan dus ook op een open trekker gemonteerd worden. Daarnaast kun je hem voor maximaal negen verschillende aanbouwdelen kalibreren, zodat de weging altijd klopt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden