Terrein van 14 hectare

Holmer gaat een compleet nieuwe fabriek bouwen

21 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Frans-Duitse oogstmachinefabrikant Holmer gaat in de Duitse gemeente Schierling een compleet nieuwe fabriek bouwen. Op 17 juli werd het contract met de gemeente getekend. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. De productielocaties van Holmer zijn nu over drie locaties verspreidt. Straks is alles in één dak te vinden.

Op een nieuw terrein van 14 ha gaat Holmer alle takken onder één dak brengen

De hoofdlocatie van Holmer huist nu in het naburige plaatsje Eggmühl, dat onder Regenburg in Zuid-Duitsland ligt. Op de huidige locatie zijn geen uitbreidingsmogelijkheden, waardoor verschillende takken nu ver verspreidt zijn. Dat is na 2017 verleden tijd. Hoeveel de investering bedraagt werd niet bekend gemaakt.

Het nieuwe industrieterrein, waar Holmer 14 hectare grond zal gaan gebruiken, ligt op vijf kilometer afstand van de huidige fabriek. Holmer – onderdeel van het Franse Exel Industries – is overeengekomen 10 hectare te kopen. Daarnaast heeft het een optie op nog eens vier hectare. Naast flink meer ruimte ligt het terrein langs een nieuwe B-weg.

Holmer gaat in verschillende stappen haar productie verhuizen, totdat ze uiteindelijk allemaal op één terrein te vinden zijn. In 2017 verhuizen de onderdelenvoorziening, machines en medewerkers naar de nieuwe plek. Er wordt zo snel mogelijk met de bouw begonnen, om de deadline van 2017 te kunnen halen.

Het nieuwe fabrieksgebouw gaat Holmer bouwen volgens de 'industrie 4.0' standaard. Dit houdt in dat een verregaande mate van automatisering zal worden doorgevoerd bij alle processen. Zo zijn onder andere alle machines gekoppeld aan het internet.

Naast Holmer is ook Agrifac onderdeel van Exel Industries. Wellicht dat de Agrifac bietenrooiers na 2017 ook in Duitsland gebouwd gaan worden om maximaal rendement uit de nieuwe fabriek te halen? Dan kan de vestiging in Steenwijk zich op veldspuiten focussen. Naast bietenrooiers bouwt Holmer ook bietenreinigers en zelfrijdende bemesters.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden