Ontwikkeling zakelijke drone

Sony wil deel van taart in de drone industrie

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

De sterk groeiende markt voor professionele drones laat ook elektronicagigant Sony niet onberoerd. Vandaag kondigt Sony Mobile een samenwerkingsverband aan met collega-fabrikant ZMP. Onder de naam Aerosense gaan beide Japanse bedrijven drones ontwikkelen voor de zakelijke sector. Bijvoorbeeld voor gebruik binnen de landbouw.

Aerosense gaat zich met haar drones richten op de zakelijke sector

ZMP richt zich op het ontwikkelen en produceren van robottechnologie. Eerder al investeerde Sony in het bedrijf voor de ontwikkeling van onbemande auto's. De joint venture Aerosense gaat zich vanaf begin augustus richten op de ontwikkeling en productie van zakelijke drones.

Sony gaat de camera en sensortechniek en telecommunicatietechniek voor UAV's leveren. ZMP wil haar kennis wat betreft robottechnologie toepassen in de apparaten. Begin 2016 moeten we de eerste vruchten van deze samenwerking gaan zien.

De 'zakelijke drones' van Aerosense zullen zich gaan richten op onderzoek, observatie en inspecties en het uitvoeren van metingen. Bijvoorbeeld binnen de agrarische sector. Een grote drijfveer voor onbemande luchtvaartechnologie. Beelden en gegevens kunnen direct naar een cloud account worden verstuurd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

droneUAVSony
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden