Meer grip op veiligheid

China gaat export van drones hinderen

7 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Om meer grip te hebben op de nationale veiligheid gaat China de export van drones en computerchips reguleren. Het land wil meer controle hebben over technologie die mogelijk invloed heeft op de veiligheid in het land. Daarom moeten fabrikanten van drones en computerchips vanaf deze maand een vergunning hebben. Dat maakt het Chinese ministerie van Handel bekend.

China gaat de export van drones reguleren om invloed te hebben op de veiligheid

China kent wereldwijd de meeste dronefabrikanten. De grootste daarvan is DJI. Hun witte Phantom drones zijn zowel bij hobbyisten als professionals zeer bekend vanwege hun goede prijs kwaliteit verhouding. Naast drones wordt ook de export van computerchips gereguleerd. Het gaat alleen om de high-performance chips die voor supercomputers worden gebruikt, schrijft website Drones.nl.

Met de export regulering hoopt China grip te krijgen op de tech industrie. Ook moet spionage vanuit het buitenland worden geweerd. Hoe de export restricties hiertoe bijdragen is niet bekend. Wellicht probeert het land een betere onderhandelingspositie te kunnen scheppen, zo wordt geopperd.

De export limiet geldt nu voornamelijk voor drones die langer dan één uur kunnen vliegen. De meeste consumentendrones vallen niet in deze categorie. Koploper DJI is daarom voor nu gevrijwaard van een exportrestrictie, zo laat directeur Michael Perry weten. Maar, de fabrikant wil graag de vliegtijd verbeteren in de toekomst. Dat wordt moeilijk met de komst van een nieuwe wet.

Niet alleen China handhaaft de export van dergelijke producten. Ook de Verenigde Staten kent vergelijkbare regels voor de export van computerchips. Daarover ontstond eerder al een discussie tussen de VS en China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden