Bouwmachines scoren

John Deere verrast met financiële cijfers

10 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Machinegigant Deere & Company verrast met de opbrengstverwachting voor het financiële jaar 2015. Die eindigt in oktober. De netto winst wordt ingeschat op 1,9 miljard dollar. Tijdens een vorige schatting werd nog een bedrag van 1,8 miljard genoemd. Dat is vooral te danken aan de verkoop van bouwmachines. De agrarische markt blijft in een malaise zitten.

1,9

miljard

dollar omzet verwacht Deere

De slechte verkopen binnen de agrarische sector zorgde ervoor dat investeerders en aandeelhouders weinig vertrouwen hadden in John Deere. Echter, uit een prognose van afgelopen vrijdag blijkt dat het bedrijf uit Moline, Illinois, betere zaken deed dan gedacht.

Deere verkoopt hun bouwmachines vooral op de thuismarkt in Noord Amerika. Daar werd juist flink meer geïnvesteerd en kon het bedrijf een graantje meepikken, schrijft Bloomberg. Onder andere ook Caterpillar heeft baat gehad bij de sterke Amerikaanse markt voor bouwmachines. Deere verwacht dat de verkoop bij bouw- en bosbouwmachines met 2 procent stijgt.

Bijkomende voordelen voor het financiële resultaat van Deere zijn betere winstmarges en een lagere prijs voor grondstoffen. Echter, de verkoop van meer grondverzetmachines is maar een kleine opsteker. Deze tak is goed voor 15 procent van de totale omzet.

De verwachting is dat de verkoop van agrarische machines met 19 procent af zal nemen dit jaar. De verwachting voor de Verenigde Staten en Canada was 25 procent, dus dat is eveneens minder erg dan verwacht. Directeur Sam Allen liet tijdens een conference call, afgelopen vrijdag, weten dat het bedrijf zal proberen de bestaande voorraden af te laten nemen. Hopelijk is de productie volgend jaar beter afgestemd op de vraag.

Deere & Co verwacht dat de verkoop van agrarische machines tijdens de rest van 2015 en de eerste helft van 2016 verder zal afnemen. Desondanks steeg het aandeel Deere in New York met 4,3 procent. De grootste stijging sinds november 2011.

Ondertussen is John Deere in de Verenigde Staten bezig om 2.000 gazonmaaiers of tuintrekkers terug te roepen. Er is een probleem met de remmen waardoor deze kunnen stoppen met werken. In Canada worden 370 maaiers teruggeroepen voor een gratis modificatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden