Verkoop daalt 21%

Nieuwe emissie eisen zitten Deutz in de weg

11 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na goede verkoopcijfers aan het einde van vorig jaar heeft motorenbouwer Deutz AG het dit jaar moeilijker. In aanvang voor de nieuwe emissie eisen hebben afnemers gehamsterd. Daardoor is er flink minder vraag naar een Deutz motor uit Duitsland. De verkoop liep in de eerste zes maanden met 21,2 procent terug. 78.120 motoren werden aan de man gebracht.

21

procent

nam de verkoop af in eerste helft 2015

Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar liep de handel terug. Ten opzichte van het eerste kwartaal daalde de verkoop 11,7 procent. In vergelijking met vorig jaar is dat zelfs een kwart. De totale omzet komt – zoals werd verwacht – uit op 670 miljoen euro tijdens de eerste zes maanden van 2015. Een daling van 11 procent in vergelijk met de 753 miljoen uit 2014. In de EMEA regio ging het beduidend slechter dan in Amerika, Azië en de Pacific regio.

Reden voor de sterke daling is de emissie eisen binnen de EU die per 1 oktober 2014 zijn veranderd. Dit geldt voor motoren tot 130 kW (177 pk). Deutz AG hield daar al rekening mee. Dit jaar is namelijk een overgangsjaar. Afnemers maken eerst de oude motoren op, alvorens op nieuwe techniek over te schakelen.

De winst steeg wel bij Deutz. In het eerste half jaar van 2015 werd 16,7 miljoen euro verdiend. Dat was vorig jaar over dezelfde periode 14 miljoen euro. Voor de rest van dit jaar verwacht een verdere daling van de verkoop en de omzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden