Voor trekkers

John Deere pompt geld in Braziliaanse productie

12 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks dat de markt in Brazilië en de rest van Zuid Amerika momenteel niet erg vlot loopt investeert John Deere er flink. In 2013 werd een fabrieksuitbreiding aangekondigd voor landbouwtrekkers die 40 miljoen dollar kost. Het nieuwe gedeelte is nu operationeel voor de productie van zware trekkers. De uitbreiding is onderdeel van een Braziliaans investeringsprogramma dat in totaal 200 miljoen dollar omvat.

40 miljoen dollar investeert JD in hun Braziliaanse trekkerfabriek

John Deere kondigde de uitbreiding van haar productiefaciliteit in Montenegro City in 2013 aan. Die kostte 40 miljoen dollar en is nu operationeel voor product van de 8R serie trekkers. In totaal worden er vijf modellen gebouwd. Het gaat om de zwaarste trekkers – met vermogens tot 370 pk – die Deere in Brazilië bouwt.

Naast de trekkerfabriek heeft ook de onderdelencentrum in Campinas, Sao Paulo, een kapitaalinjectie van 13 miljoen gekregen. De fabriek voor suikerrietoogstmachines en veldspuiten in Catalao wordt voor 40 miljoen dollar uitgebreid, om de productiecapaciteit met 30 procent te vergroten, en 180 miljoen dollar is reeds uitgegeven aan twee fabrieken in Indaiatuba, Sao Palo, waar sinds 2014 bouwmachines worden gefabriceerd.

Ondanks de huidige marktsituatie is het bedrijf zeker van haar zaak. Deere wil meer producten lokaal gaan produceren voor de markt in Brazilië en omgeving. De Braziliaanse agribusiness biedt goede perspectieven, zo wordt gezegd. Het bedrijf bouwt in het land ook maaidorsers, die ook in Europa worden verkocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden