Isobus bediening

Monosem zaait bieten vanaf 2016 elektrisch

13 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Franse zaaimachinefabrikant Monosem kan vanaf volgend jaar haar bietenzaaimachines ook elektrisch aandrijven. Een elektrische motor gaat dan ieder element individueel aandrijven. De Meca V4E is leverbaar in drie werkbreedtes en kan bediend worden met een Isobus terminal. Hierop kun je ieder element individueel instellen.

De Monosem zaaimachine wordt elektrisch aangedreven en bedien je via een Isobus terminal

Monosem voorziet hun bestaande Meca V4 bietenzaaimachine van een nieuwe aandrijving. De opbouw van de machine blijft verder gelijk, met de gekende Monoshox ophanging. Ieder element wordt via een ketting elektrisch aangedreven met een elektromotor. Eén centrale module stuurt deze motors aan. Zo kun je ze individueel aansturen via Isobus. Een radar op de machine controleert de rijsnelheid en sensoren letten op de zaad afgifte.

De zaaiafstand is controleerbaar en instelbaar via de CS 8000 touchscreen terminal van Monosem. Dit is het Touchme scherm van Müller. Ieder element is apart in te stellen of de gehele machine in één keer volledig. De bediening kent een automatische modus voor de spuitsporen. In de rijen naast het spoor wordt de afgifte dan iets verhoogd ter compensatie.

Monosem introduceert de zaaimachine officieel op de Agritechnica in November. Volgend voorjaar zal een nulserie worden geproduceerd en uitgeleverd.


Monosem biedt onder de eigen naam CS 8000 deze Müller Isobus terminal aan met de Meca V4E elektrische bietenzaaimachine. Naast de zaaimachinebediening kun je er meerdere programma's op draaien of bijvoorbeeld een camerabeeld op laten zien. Foto: Agrisalon.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden