Fabriek ligt stil

Ook John Deere China getroffen door explosie

17 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De enorme ramp in de Chinese plaats Tianjin heeft er ook voor gezorgd dat het werk bij John Deere opgeschort is. Schade aan de fabriek valt nog mee maar, ook enkele werknemers zijn gewond en er wordt gevreesd voor de gezondheid. In de plaats bouwt Deere motoren en machines voor de Aziatische markt.

Enkele medewerkers zijn verwond. De fabriek liep ook schade op

John Deere maakt vandaag officieel bekend dat het de productie stillegt van haar faciliteit in Tianjin. Daar staat sinds 2006 een fabriek waar dieselmotoren en werktuigen gebouwd worden. Wanneer het werk weer hervat zal worden weet Deere nog niet.

Enkele werknemers van de Amerikaanse machinereus zijn gewond geraakt bij de explosies. Ook zijn verschillende gebouwen beschadigd. Volgens een woordvoerder gaat het vooral om kapotte ramen. De totale schade kan nog niet worden opgenomen omdat het complete gebied is geëvacueerd.

Collega-fabrikant Toyota heeft het slechter getroffen. Daar zijn 50 werknemers verwond door de explosies. Gelukkig was het vakantie waardoor niet veel mensen op het terrein werkzaam waren. De autofabrikant start woensdag de productie weer op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden