95% aandelen naar Reesink

Royal Reesink lijft GPS specialist Agrometius in

25 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Royal Reesink heeft een principe overeenstemming bereikt met Agrometius B.V. uit Aphen aan de Rijn. Reesink neemt 95 procent van de aandelen over. De overige 5 procent blijft in handen van directeur Dennis Nijland. Nijland blijft ook na de overname de positie als directeur van de vennotschap bekleden. Agrometius is onder meer importeur van Trimble GPS systemen.

95

procent

van de aandelen neemt Royal Reesink over in Agrometius B.V.

Het overnamenieuws maakte Royal Reesink vandaag bekend, tegelijk met haar halfjaar cijfers. Door GPS specialist Agrometius aan de forse portfolio toe te voegen van het bedrijf uit Apeldoorn wordt 7,5 miljoen euro omzet toegevoegd aan de prima cijfers van het bedrijf. Hoeveel geld is gemoeid met de overname wordt niet bekend gemaakt.

Agrometius is in 2010 opgericht en een afsplitsing van het bedrijf Geometius. Dit richt zich volledig op de verkoop van Trimble GPS producten binnen de grond- weg- en waterbouw. Agrometius verkoopt onder andere Trimble (RTK) GPS systemen binnen de agrarische sector, maar ook de Veris bodemscanner, eBee Ag drone en Greenseeker gewassensoren. Daarvoor heeft het 30 personen in dienst. Naast de hoofdvestiging in Alphen a/d Rijn is er een subvestiging in België.

Gerrit van der Scheer, directeur van Royal Reesink, zegt in het bericht verheugd te zijn met het principe akoord: 'Precisielandbouw wordt steeds belangrijker en Nederland speelt daarin een voortrekkersrol... Wij voorzien dat naast GPS-techniek ook informatiemanagement een belangrijke rol krijgt.'

Royal Reesink is stevig in de agrarische sector gevestigd met een aantal grote namen, waaronder Claas en Kuhn. Kamps de Wild - een dochteronderneming - is Claas importeur. De Duitse fabrikant heeft hun eigen GPS-systemen, die door Kamps de Wild worden verkocht in Nederland. Dat zal echter niet tot belemmeringen leiden. Ook de hooibouwwerktuigen van Claas en Kuhn staan tegenover elkaar onder hetzelfde moederbedrijf.

Van der Scheer: Precisie landbouw speelt een steeds belangrijkere rol

Uit het eerste bericht lijkt dat Reesink zich graag op de precisielandbouw richt, om een verdere toekomst binnen de agrarische sector veilig te stellen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat beide bedrijven direct grote wijzigingen zullen doorvoeren aan het dealernetwerk of de service verlening. De klant van Agrometius zal dus voorlopig weinig merken van de overname. Wellicht dat de organisatie juist steviger gepositioneerd zal worden met een sterk moederbedrijf als Reesink.

De machinetak van Reesink - zowel agrarische als groenvoorzienings machines - deden het overigens tijdens het eerste halfjaar opvallend goed. Een omzetstijging van 15 procent tot 112 miljoen is gerealsieerd. Dat is zeer opvallend in een dalende markt. Dat is onder andere te danken aan het Claas importeurschap van CT Agro in Kazachstan. Eveneens een dochteronderneming.

Ook maakte het bedrijf bekend volgend jaar een beursgenoteerd bedrijf te willen worden aan de Euronext in Amsterdam. Dit moet begin 2016 gerealiseerd worden. Begin september wordt het aantal aandelen uitgebreidt. Hier zijn reeds beleggers voor gevonden. Met de opbrengst - in totaal 9,6 miljoen euro - zal onder meer de aankoop van Agrometius worden gefinanciërd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden