Uitvinding Land Rover

Achteruitrijcamera kijkt dwars door je kipper heen

7 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De gadget afdeling bij Land Rover heeft een nieuwe vinding waarbij ze een trailer achter de 4x4 in zijn geheel laten verdwijnen. In je achteruitkijkspiegel dan tenminste. Een vinding die in de agrarische sector zijn nut kan bewijzen. Bij de Britse autobouwer houden ze wel van stereotypes. De vinding is speciaal bedoeld voor paardeneigenaren met een dikke Range Rover.

Met behulp van camera's kun je dwars door een aanhanger kijken

Het is niet voor het eerst dat Land Rover met een dergelijke vinding komt. Zo liet het ook al eens zien met behulp van camera’s de motorkap doorzichtig te kunnen maken. Daar is dit een doorontwikkeling op. Eveneens handig voor trekkers, om je fronthef goed te kunnen zien. Dat trucje wordt nu met een aanhanger uitgehaald.

Het systeem gebruikt de beelden van het bestaande camerasysteem op de Range Rover. Dat wordt gecombineerd met een camera achter op de trailer. Een slimme achteruitkijkspiegel combineert de beelden - met behulp van een stukje software - zodat de aanhanger transparant is maar je wel de contouren ziet. Dat moet helpen met inhalen en achteruitrijden denken de Engelsen.

Hulplijntjes op de HD video moeten je helpen beter achteruit te rijden. De camera achterop laat tevens zien waar je wagen eindigt. Volgens Land Rover heb je zo geen last meer van dode hoeken, wat de veiligheid ten goede komt. Het camerasysteem bevindt zich nu nog in de prototype fase maar moet begin volgend jaar leverbaar zijn. Daarvoor moet je wel het meest luxe model Range Rover aanschaffen.

Land Rover gaat nog een stapje verder om trouwe viervoeters - of een andere waardevolle lading - veilig te vervoeren. Een zogenaamd  ‘cargo monitoring system’ houdt zicht op de lading en waarschuwt wanneer de lading verschuift. Het idee is daarvoor een vloermat te gebruiken die druk en locatie registreert. Verandert de druk, of verschuift de lading, dan krijg je in de auto een waarschuwing.

Met een camera in de aanhanger zie je tevens hoe je trouwe dier - of verzameling swarovski kristal - de reis comfortabel maakt. Daarvoor is in het dashboard een extra beeldscherm beschikbaar. En, wanneer dat niet genoeg is heb je altijd nog de app. Hierop krijg je een waarschuwing wanneer iemand de trailer probeert open te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan4072 11 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10865610/Achteruitrijcamera-kijkt-dwars-door-je-kipper-heen]Achteruitrijcamera kijkt dwars door je kipper heen[/url]
Kijken in de spiegel en vooruit de sloot in rijden. Er gebeuren intussen al veel meer ongelukken met gepruts aan navigatie mobieltje enz dan aan ongelukken door dode hoeken. Het wordt nu dus nog erger. Ik denk dat de veiligheid heel veel vergroot zou worden als al deze speeltjes niet gebruikt kunnen worden tijdens het rijden. Het wordt pas interessant als de techniek zover is dat de auto ook zelf gaat rijden.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden