Tot 2.500 euro per vinding

Praktische akkerbouwers in aanmerking voor prijs

28 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Akkerbouwers in het bezit van een praktische akkerbouwinnovatie kunnen zich ook dit jaar bij het Keuringsinstituut voor Zaaigranen, -zaden en pootgoed Friesland (KIZ) melden. Daarmee valt tot 2.500 euro te winnen, als tegemoetkoming voor hun werk. Tot 1 december is het mogelijk innovaties aan te melden.

Voorwaarde is dat de innovatie praktisch toepasbaar is

Praktische innovaties voor de akkerbouwsector kunnen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming, die maximaal 2.500 euro bedraagt. ‘Ze moeten een verbetering teweeg brengen binnen de praktijk. Een technische aanpassing of ontwikkelingen die een bijdrage leveren komen in aanmerking’, stelt KIZ-bestuurslid Jelte Pars. ‘We zoeken technische vindingen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.’

Niet alleen sleutelaars komen in aanmerking met een bijzondere of nieuwe machine, benadrukt het bestuur. Ook onderzoek om de teelt van gewassen te verbeteren kan in aanmerking komen. Het onderzoek moet innovatief zijn, bruikbaar in de praktijk en aangetoond in een publicatie.

Tot 1 december van dit jaar kunnen innovaties worden voorgedragen aan het KIZ bestuur. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en draagt nominaties voor aan het bestuur. Zij beslissen uiteindelijk wie de toekenning krijgt. Deze zal tijdens de jaarvergadering in het voorjaar van 2016 worden uitgereikt.

Vorig jaar waren de winnaars het Leafspot project van HLB en een ‘rooimatrechter’ van akkerbouwer Van der Weg. Ondanks dat het keuringsinstituut uit Friesland komt mogen akkerbouwers uit heel Nederland deelnemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden