Data draadloos op je terminal

Duitse dealer duikt in precisielandbouw

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Landbouwmechanisatiebedrijven bevinden zich op een keerpunt, nu precisielandbouw zich verder integreert binnen de agrarische sector. Wat moeten ze doen? Personeel opleiden en er vol induiken of, doen waar je goed in bent en de onderwerpen door een ander op laten pakken. Sleutelen aan een gewassensor of drone is toch anders dan een trekker of maaier. De grote Duitse machinedealer Agravis weet het wel. Een dochteronderneming gaat zich vol op precisielandbouw richten. De praktische instelling van de werkplaatsvloer blijft behouden.

Netfarming, dochterbedrijf van de Duitse dealer Agravis gaat precisie- -landbouw diensten leveren

Een dochteronderneming van Agravis genaamd NetFarming GmbH gaat zich bezighouden met precisielandbouw voor Duitse akkerbouwers. Op de Agritechnica wordt het startschot gegeven voor deze activiteiten. Naast een eigen RTK correctiesignaal kan het bedrijf de bodem en het gewas scannen. Vervolgens worden daar taakkaarten van gemaakt, die je draadloos ontvangt.

Netfarming gebruikt satellietbeelden, bodemmonsters en gewasscans - met de Fritzmeyer Isaria sensor - om data te verzamelen. Die worden omgezet in een taakkaart, die je als boer in Isoxml of ander formaat kunt ontvangen.

Het doel is om deze kaarten draadloos naar de terminal van de trekker toe te sturen. Daarvoor werkt Netfarming samen met het bedrijf Lesswire. Echter, daarvoor is wel een modem nodig en moet je terminal geschikt zijn. Als alternatief kan het vertrouwde USB-stickje ook gebruikt worden.

Geïnteresseerde boeren kunnen een starterpakket nemen. Het bedrijf scant dan een aantal percelen naar keuze op drie zones. Via internet kun je die informatie oproepen en indien gewenst de hulp in schakelen van een specialist.

Agravis is onderdeel van het Deutsche Raiffeisenverband. Het bedrijf levert zo'n beetje alle producten voor de agrarische sector via 400 vestigingen in heel Duitsland. Daaronder vallen ook 25 mechanisatiebedrijven op 105 locaties. Het bedrijf is importeur van alle Agco merken, Claas, New Holland, Deutz-Fahr, Krone, Grimme, Amazone, Lemken, Horsch, Dammann en Pöttinger.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden