Precision Planting van Monsanto

Deere op overnamekoers met weer zaaispecialist

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een dag na het overname nieuws van John Deere – dat eigenaar wordt van het Franse machinemerk Monosem – volgt op dinsdag 3 november nog een overname vanuit Moline. Dit keer gaat het om het bedrijf Precision Planting, eigendom van Monsanto’s dochterbedrijf The Climate Corporation. Dit bedrijf bouwt niet zelf zaaimachines maar levert onderdelen voor bestaande machines van onder andere John Deere en Agco.

Precision Planting is eigendom van Monsanto

Met het principeakkoord, dat Monsanto en Deere & Company vandaag hebben ondertekend, wordt ook een samenwerkingsverband gesloten voor het Climate Fieldview platform van TCC. Dit telematrie programma wordt gebruikt voor registratie van het zaaiwerk. Volgens Mike Stern, directeur van TCC, hebben klanten van John Deere straks te maken met de beste samenwerking tussen machine en software die er op de markt is.

Met de overname wil John Deere het programma aan ‘retrofit’ onderdelen voor haar zaaimachines uitbreiden, laat directeur John May van Deere weten. ‘Daarnaast kunnen we ons beter profileren als open platform voor wat betreft machines en onze managementsoftware in de cloud.

In het principeakkoord staat dat Deere het bedrijf Precision Planting overneemt. TCC behoudt het eigendom van de digitale portefeuille, zoals het software programma Climate Fieldview. Voor de overname moet nog wel goedkeuring worden gegeven door verschillende instanties.

Met de overname krijgen Amerikaanse klanten van John Deere de optie om hun huidige en oude data in het JD Operations Center uit te wisselen met Fieldview en andersom.  Monsanto nam in 2012 het bedrijf Precision Planting over van de Amerikaanse familie Sauder. Het bedrijf bouwt aftermarkt onderdelen voor John Deere, Agco en Kinze precisiezaaimachines. Daarnaast richt het zicht op software voor onder andere telematrie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden