2 touch screen displays

Nieuw Ag Leader GPS scherm praat met iPad

5 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

GPS specialist Ag leader Technology kondigde aan de start van deze maand twee nieuwe displays aan voor GPS besturing. De InCommand 800 en 1200. Dat cijfer staat voor hun grootte in inches. De nieuwe terminals laten zich bediend als een tablet. Bijzonder is dat de terminal draadloos kan synchroniseren met je Apple iPad. Daarvoor is een speciale app ontwikkeld.

De nieuwe GPS schermen laten zich als een tablet bedienen

De twee InCommand schermen worden toegevoegd aan het bestaande programma van Ag Leader, waarvan Louis Nagel in de Benelux de importeur is. Met het nieuwe ontwerp gaat de Amerikaanse fabrikant dezelfde kant op als bijvoorbeeld Trimble. Trimble maakt gebruik van het besturingsysteem Android. Of Ag Leader dat ook doet is niet bekend gemaakt. Een tabletachtige bediening maakt het systeem herkenbaar, gemakkelijk te doorgronden en; door het openstellen van de API (broncode) kunnen derden gemakkelijker zelf programma’s (apps) ontwikkelen.

Je bedient de Incommand touch screen op eenzelfde wijze als je tablet, met ondermeer swipen en vergroten met je vingers (pinch). Het dashboard bestaat uit allemaal losse apps die je zelf kunt selecteren. Nieuw is dat twee applicaties naast elkaar op hetzelfde systeem te zien zijn, wat het gebruikersgemak moet vergroten. Aan de bovenkant van het scherm is een lightbar geïntegreerd.

Op de terminal wordt iedere rij van de zaai- of pootmachine individueel gelogd. Is er een probleem, dan zie je dit direct. Hiervoor moet de machine wel van Ag Leaders eigen waarschuwingssysteem zijn voorzien.

Via de Task Controller kan het scherm tot maximaal 36 secties aansturen. Voor een variabele afgifte is dat beperkt tot maximaal 10 stuks. Verder is hij volledig Isobus en als universele terminal inzetbaar. Standaard worden beiden schermen met een Wifi adapter geleverd.

Uniek is de draadloze connectiviteit met je Apple iPad. Hiervoor lanceert Ag Leader volgende maand de AgFiniti Mobile app. Dit is een telematrie systeem. Zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is synchroniseert de GPS terminal automatisch zijn gegevens met de app. Stap je uit de cabine, dan heb je alle actuele data bij de hand.

De nieuwe schermen zijn in de VS al leverbaar. Alleen een koppeling met Apple’s iPad is op dit moment nog mogelijk. Het programma Agfiniti is ook op andere tablets te gebruiken, maar dan in de web versie en geen dedicated app.


Het nieuwe InCommand scherm van Ag Leader is leverbaar in twee uitvoeringen, met een 12 inch (30 centimeter) of 8 inch (20 centimeter) breed scherm. Hij laat zich net als een tablet bedienen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
vijd 7 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10866617/Nieuw-Ag-Leader-GPS-scherm-praat-met-iPad]Nieuw Ag Leader GPS scherm praat met iPad[/url]
WOW!! Schermen van 800 en 1200 inch! Dat is meer dan 20 en 30 meter! Dan kun je het scherm gewoon op de kopakker laten staan en houd je meer ruimte over in de cabine! Wat een uitvinding!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden