KPN investeert in 4G en VDSL

Lage internetsnelheid buitengebied verleden tijd

10 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Voor alle buitengebieden in Nederland komt snel internet nu echt dichtbij. Sommige gebieden worden dinsdag nog aangesloten op het netwerk. Voor andere zeer afgelegen gebieden is de inspanning groter, maar dat ook deze huishoudens op termijn worden verbonden staat vast. Dat heeft KPN dinsdag bekend gemaakt.

De 500.000 huishoudens in het buitengebied moeten het vaak nog altijd doen met lage internet snelheden. Voor 300.000 van hen investeert KPN nu in een upgrade middels een combinatie van glasvezel en het bestaande kopernetwerk. Het gaat om de nieuwe VDSL-innovatie waarmee hoge snelheden kunnen worden gerealiseerd. Deze week wordt het Zeeuwse dorp Waterlandkerkje aangesloten op breedbandinternet waarmee de snelheid van 5 à 6 mb omhoog kan gaan richting 100 mb per seconde. Bovendien is het minimaal voldoende voor triple play-diensten en interactieve TV in HD-kwaliteit.

400

duizend

huishoudens buitengebied nu spoedig snel internet

Daarnaast zijn er 100.000 huishoudens waar het KPN-netwerk nog niet reikt, maar daar is een oplossing voor: 4G. Deze oplossing is de afgelopen maanden succesvol getest in het Groningse Loppersum en blijkt goed in de behoefte te voorzien. Vanaf dinsdag kunnen ook andere zeer afgelegen woningen in rurale gebieden met het mobiele landelijk dekkende netwerk hoge snelheden behalen. Alleen adressen waar de huidige internetsnelheid laag is, waar geen upgrade voorzien is en waar voldoende capaciteit op het 4G-netwerk is, komen hiervoor in aanmerking.

Ten slotte blijft er nog een groep van 100.000 huishoudens over waar het realiseren van breedbandinternet zeer grote inspanningen en investeringen vereist. Omdat KPN dat in deze vaak afgelegen gebieden niet alleen kan, is in sommige gevallen publiek-private samenwerking noodzakelijk. Samen met (lokale) overheden en bewonersinitiatieven hoopt KPN ook deze laatste groep te verbinden met snel internet om het probleem in het buitengebied snel op te lossen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Arnold 12 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10866711/Lage-internetsnelheid-buitengebied-verleden-tijd-]Lage internetsnelheid buitengebied verleden tijd[/url]
Waarom komt KPN er nu mee ???
Abonnee
erik 12 November 2015
omdat er her en der glasvezel initiatieven ontwikkeld worden die vele malen beter en betrouwbaarder zijn dan 4g. Alleen als die klanten weg zijn krijg je ze niet meer terug en dus kun je beter maar twijfel zaaien
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden