Voor Indiase poottechniek

Dewulf samen met trekkergigant Mahindra

14 November 2017 - Niels van der Boom

Aardappelspecialist Dewulf en trekkerfabrikant Mahindra & Mahindra hebben een overeenkomst getekend om samen de Indiase markt te betreden. Beide partijen tekenden de overeenkomst op de Agritechnica. Die slaat vooralsnog alleen op de productie en verkoop van pootmachines.

Naar eigen zeggen is Mahindra & Mahindra (M&M) de grootste trekkerfabrikant ter wereld; tenminste als het gaat om aantallen. In 2010 bouwde het 150.000 trekkers. Het bedrijf heeft een omzet van $19 miljard en huist in Mumbai, India. Wereldwijd heeft het bedrijf 200.000 werknemers, verdeeld over 100 landen. Het bedrijf is niet alleen in de landbouw actief, maar ook in commerciële voertuigen, luchtvaart, staal, industrie en vastgoed.

2

miljoen

hectare aardappelen teelt India

Het partnerschap omvat een licentieovereenkomst voor de productie en verkoop van aardappelpootmachines in India. Het gaat dus eigenlijk om machines van Miedema, maar die merknaam staat niet meer op de machines. Op de inschuurapparatuur staat nog wel de Nederlandse naam. Als commerciële merknaam hanteert Dewulf het niet langer.

Op één na grootste markt
India is, na China, de grootste aardappelproducent ter wereld; met een areaal van 2 miljoen hectare. Het productieniveau ligt rond 40 miljoen ton. Een markt met enorme potentie voor het Belgische Dewulf, die denkt dat er meer vraag komt naar het verbeteren van de teelt en het inzetten van betere machines.

M&M en Dewulf ontwikkelen momenteel gezamenlijk een pootmachine voor de lokale markt. René Boeijenga, CEO van Dewulf, hoopt samen met M&M de Indiase markt te transformeren en veroveren.

Debuut voor megafabrikant
Mahindra maakt dit jaar zijn debuut op de Agritechnica. Waren het in voorgaande jaren de Turkse en Chinese fabrikanten, dit jaar komt de grote nieuwkomer uit India. Best bijzonder wanneer je zo groot bent als M&M. De show wordt gebruikt om hun 'volwassen' trekkerseries te introduceren. Daarnaast worden werktuigen getoond. Op de stand vind je Finse maaidorsers van Sampo Rosenlew en werktuigen van het Turkse Hisarlar. Met die bedrijven heeft het partnerschappen.Mahindra staat voor het eerst op de Agritechnica en toont nieuwe volwassen trekkers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden