Doorstart onderzocht

Spuitenfabrikant Dubex vraagt faillissement aan

12 Februari 2018 - Niels van der Boom

De Groningse spuitenfabrikant Dubex uit Stadskanaal heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt RTV Noord op hun website. Directeur Nico Dubbelboer noemt de teruglopende markt voor veldspuiten als belangrijke oorzaak voor het sluiten van de deuren.

Nederland is de belangrijkste markt voor de veldspuiten van Dubex. "De afzet is hier de laatste jaren met 30% tot 40% verminderd", zegt Dubbelboer tegen RTV Noord. Ook de Duitse markt bleek moeizaam voor het merk.

40

procent

minder afzet voor veldspuiten in Nederland

Kapitaalinjectie
"Onderdelenleveranciers in Duitsland en Italië hielden Dubex lang het hoofd boven water", aldus de directeur. "De leveranciers bleken niet langer bereid om onderdelen te leveren." Ook persoonlijke omstandigheden spelen een rol. Door ziekte kon Dubbelboer enige tijd het bedrijf niet leiden. Zelf stak hij miljoenen in het bedrijf, maar dat mocht niet baten.

Doorstart
De curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Dubbelboer ziet dat de Duitse markt verbetert. Ook is er interesse uit Oost-Europa die kansen biedt. Dubex bouwt sinds 1953 veldspuiten in Nederland.

In 2017 introduceerde de fabrikant nog het driftarme Wave-spuitsysteem. Het specialiseert zich in veldspuiten van gedragen tot zelfrijder. Ook bouwt het tanks en spuitsets voor aardappelmachines. In Europa heeft het enkele tientallen dealers. Dubex heeft 32 werknemers in dienst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden