Microfoon bestand tegen windruis

Simpele en robuuste smartphone van Cat

14 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de CES beurs in Las Vegas toonde Caterpillar een nieuw type smartphone. De B100 is geen opvolger van de bestaande B15 maar een soberder en vooral goedkoper model. Hij is uitermate geschikt voor wie over een basic smartphone wil bezitten die tegen een stootje kan.

Deze nieuwe smartphone heeft de code IP67, wat inhoudt dat hij tegen water, vallen en stof kan. Daarvoor is hij voorzien van een dikke rubberen rand, grote schroeven, rubberen flapjes voor de aansluitingen en metalen accenten. De B100 weerstaat een val van 1,8 meter en is waterdicht tot 30 minuten lang, op een diepte van 1 meter. Temperaturen van -25 tot + 55 graden zij geen probleem.

De knoppen zijn van rubber en zo groot mogelijk gemaakt. Handig voor grote boeren vingers of wanneer je handschoenen draagt. Hij lijkt zwaar maar blijkt opvallend licht. De accu gaat tot 23 uur lang mee, wat genoeg is voor 10 uur beltijd. De B100 heeft een 2,2 inch scherm, wat kleiner is dan het 4 inch scherm van de B15. Beide zijn wel dual-sim toestellen, wat inhoudt dat je er zakelijke en privé simkaart in kunt stoppen. Helaas heeft de B100 maar 128 mb intern geheugen. (De B15 heeft 4 GB internet). Via een micro SD-kaart is dit tot 32 gb uit te breiden. Een FM radio is standaard, net als een GPS assistent en bluetooth. Een 3G internet signaal ontvangt hij wel maar 4G nog niet.

Vanaf eind januari is het toestel in Nederland leverbaar voor een prijs van ongeveer 150 euro. Een mooie feature op het toestel is wel de microfoon, die windruis moet verminderen. Voor de meeste buitengebruikers kan dat nog weleens een probleem opleveren.

CAT-B100-dust.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden