Trekkerverkoop daalt verder

New Holland nog steeds op één in Nederland

3 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het afgelopen jaar zijn in ons land 3.124 nieuwe trekkers verkocht. 170 stuks minder dan in het jaar ervoor. New Holland bleef in 2012 koploper voor Nederland. John Deere en Fendt volgen op een tweede en derde plek. Deutz-Fahr laat van alle merken de grootste stijging zien.

Brancheorganisatie Fedecom maakte vorige week de cijfers van 2013 bekend. Hieruit bleek dat in totaal 3.124 trekkers zijn verkocht, ten opzichte van 3.294 stuks in 2012. Ook in de laatste maand van het jaar kon de trekkerverkoop niet worden opgekrikt. De verkoop lag met 436 stuks slechts 30 hoger dan in november. Sinds topjaar 2011 is de verkoop van trekkers niet meer gestegen. Toen gingen 3.400 trekkers "over de toonbank".

Ook maakte Fedecom de individuele cijfers van 2012 bekend. Hoe zat het ook alweer? Vanwege de mededingingsautoriteiten mogen deze cijfers pas een jaar later bekend worden gemaakt. Vandaar dat we nu over 2012 praten. Twee jaar terug wist New Holland zijn koppositie te behouden, met 744 verkochte modellen. John Deere kwam op twee, met 676 stuks, en Fendt op drie, met 426 trekkers. Deutz-Fahr maakte de grootste stijging, met 68 stuks, tot in totaal 264 trekkers. De drie grootste fabrikanten moesten in 2012 allemaal wat inleveren qua verkoopaantallen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Mozus-1952 27 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10843579/New-Holland-nog-steeds-op-één-in-Nederland]New Holland nog steeds op één in Nederland[/url]
Doordat bijna alle prijzen van door de landbouwer geproduceerde levensmiddelen en bloemen steeds minder opbrengen door overproductie veroorzaakt door Rusland, zullen er dit jaar en in de komende jaren steeds minder nieuwe tractoren worden verkocht, alleen de broodnodige vervangingsmarkt zal in afgeslankte vorm nog overeind blijven en dat zijn slechte vooruitzichten voor de landbouwmechanisatiebedrijven. Wel is er al te zien dat er zich in Rusland een steeds grotere groep mensen zich ertegen verzetten dat ze veel minder goede en ook mooie landbouwproducten ze steeds meer worden onthouden om te kunnen kopen, ook de Russische economie heeft een steeds grotere deuk opgelopen door de stugge houding van maar 1 man, Poetin die meent God te zijn in Rusland en alles naar zijn hand te kunnen buigen. Een steeds groter deel van de Russische bevolking verzet zich hiertegen, maar hoelang dat dat gaat duren is nog even een grote vraag.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden