Test aan de gang

Google Glass hulp voor melkveehouder

7 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Teunis van de Zandschulp is een van de gelukkige melkveehouders die Google Glass mag uitproberen op zijn melkveebedrijf. Naast een managementtool kan het ook een hulpje voor bijvoorbeeld veeartsen worden.

Google Glass kan melkveehouders helpen om updates te ontvangen over de status van de koeien, terwijl ze doorgaan met het werk. Het grote voordeel van Google Glass is dat melkveehouders voor het gebruik geen handen nodig hebben en dus gewoon door kunnen gaan met waar ze mee bezig zijn.

De bril herkent de koeien aan de hand van een QR code in de halsband. Een andere manier om de bril de koeien laten herkennen is via spraakherkenning. Dan noemt de boer het nummer van de koe hardop en geeft de bril alle informatie over de koe.  

Wanneer een melkveehouder dat vraagt laat de bril de gevraagde informatie zien. Voorbeelden van informatie zijn de melkproductie, vruchtbaarheid en hoeveel de koe gegeten heeft. Met behulp van sensoren kan een melkveehouder zelfs de beschikking krijgen over nog meer informatie.       

Niet alleen voor melkveehouders kan het een hulpmiddel zijn, ook veeartsen kunnen er van profiteren. Bijvoorbeeld bij vruchtbaarheidsonderzoek. Nu nog moeten ze naar een scherm kijken, die vaak aan de schouders vastgemaakt zit. Via een bluetooth verbinding kan dat straks ook via Google Glass.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

glassGoogle
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
huiberts 7 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10845866/Google-Glass-hulp-voor-melkveehouder]Google Glass hulp voor melkveehouder[/url]
lijkt me prachtig , maar heb nu ook een gewone bril en als ik de stal in loopt beslaat hij altijd dus of het zal werken in de praktijk is nog maar de vraag
PETER 7 Maart 2014
mijn werkgever heeft dat allemaal zelf in z'n hoofd
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden