Vervangt Dick Melessen

Merijn Aldewereld nieuwe directeur De Vor

18 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Merijn Aldewereld volgt per direct Dick Melessen op als directeur van De Vor. Het bedrijf uit Achterveld is onder andere importeur van Fendt en Kubota trekkers. Vorige maand werd al bekend gemaakt dat Melessen opstapt. Ook Gerard Zweers, directeur bij Valtra-importeur Agritech, stapte eind februari op. Beide bedrijven vallen onder de Mechan Groep.

Waarom Melessen is opgestapt is niet bekend gemaakt door De Vor. Zijn opvolger, Merijn Aldewereld, werkte voorheen als directeur bij Pon Equipment. Wie Gerard Zweers bij Agritech opvolgt is eveneens niet bekend gemaakt. De naam van Melessen werd genoemd maar, dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Ook bij de Mechan Groep gaan er zaken veranderen. Zo treed directeur Dick Bruil eind maart terug. Hij zal worden opgevolgd door Ray Uiterwaal, eveneens een ex-Pon man.

Al langer wordt in de wandelgangen gefluisterd dat er veranderingen op komst zijn voor het Agco-importeurschap van de Mechan Groep. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Abemec, de Fendt-importeur van Zuid-Nederland, is overgenomen door Agrimec. Dat is een samenwerkingsverband tussen Agrifirm en de Duitse coöperatie Baywa. De kans is groot dat een soortgelijke constructie bij de Mechan Groep zal worden toegepast.

De Zweegers Beheer Groep is eigenaar van de Mechan Groep. Een bekende naam in de Nederlandse mechanisatiewereld. Naast De Vor en Agritech valt ook importeur Mechatrac, met het importeurschap van Massey Ferguson en Challenger, onder de Mechan vlag. In België heeft de groep ook twee bedrijven, Matermaco en Matera, die in dat land MF, Valtra, Laverda, Kubota en enkele andere merken verkopen.

aldewereld.png
Merijn Aldewereld is per direct de nieuwe directeur van De Vor in Achterveld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden