Oprichting vrijhandelszone

Rusland en Egypte samen in agro-techniek

27 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Rusland en Egypte zijn in onderhandeling over de oprichting van een vrijhandelszone tussen Egypte en de landen van de douane-unie waartoe Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan behoren. De handelszone is gericht op de productie van landbouwmachines en agrarische apparatuur, zo meldt de Egyptische krant Daily News. 

Rusland zal Egypte helpen bij de ontwikkeling en modernisering van een Egyptische ijzer en staal fabriek, een producent van automotive onderdelen en Egypte’s grootste aluminium productiebedrijf. Ook gaan de Russen hun inzetten bij het ontwikkelen van elektriciteitscentrales. 

De onderhandelingen beginnen in juli, na de presidentsverkiezingen in Egypte. De twee landen hebben het voornemen overeenkomsten te ondertekenen op het gebied van landbouw, industrie en handel. Door de samenwerking wordt het handelsvolume tussen de landen de komende periode verhoogd tot 5 miljard dollar. 

Verder dringen de Russen er bij de Egyptenaren op aan om de procedures voor deelname aan aanbestedingen gemakkelijker te maken wat Russische bedrijven stimuleert tot investeren in de Egyptische markt. Ook onderzoekt Egypte de mogelijkheid van het kopen van vloeibaar aardgas uit Rusland. Of er al een overeenkomst is bereikt over de langdurige levering van tarwe, is onduidelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

EgypteRusland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden