Voor slechtziende

Google monteert camera in contactlens

25 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wie dacht dat Google met hun ‘Glass’ cameratechniek en andere gadgets al dichtbij zijn drager bracht heeft het mis. Uit verschillende bronnen blijkt dat het bedrijf werkt aan een contactlens met camerafunctie. Deze techniek kan slechtziende helpen maar is ook vooral voor de fun, om handsfree foto’s te maken.

Het minuscule cameraatje is in de contactlens gemonteerd en zit uit de weg van het pupil. Je ziet hem namelijk zelf niet zitten maar kunt er wel foto’s mee nemen. Door te knipperen kun je de camera activeren. Het grote voordeel ten opzichte van de Glass is dat de camera exact de bewegingen van je ogen volgt. De techniek kan ook worden gelinkt aan software om gezichten te herkennen, bewegingen, kleuren en licht.

De nieuwe techniek zou veel kunnen betekenen voor mensen die zeer slecht zien. Wanneer iemand bijvoorbeeld wil oversteken maar er rijdt verkeer dan herkent de contactlens dit en stuurt hij een audioalarm naar je mobiele telefoon. Herkent de lens een gezicht dan kan hij dit ook linken aan je telefoonboek, zodat je weet wie er voor je staat.

Volgens speculaties moet de contactlenscamera straks ook kunnen inzoomen. Zo heb je bijvoorbeeld geen verrekijker nodig of een vergrootglas. De meningen over het cameraatje zijn echter zeer verdeeld. Google heeft in 2012 al een patent aangevraagd voor de lens maar niet bekend gemaakt of en wanneer hij op de markt moet komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden