SiteWatch app

Machinebeheer van Case machines kan via de iPad

9 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De SiteWatch app van machinebouwer Case, geschikt voor iPads, is de laatste software binnen de noemer telematica. Dit is een programma om je ‘vloot’ aan machines in de gaten te houden. Waar ze zich bevinden maar ook wat hun status is. Vooral zaken als het brandstofverbruik en de capaciteit zijn nuttig om ze rendabeler te maken.

De app wordt gelanceerd door de bouwmachinetak van Case maar zou evengoed in de agrarische sector kunnen worden toegepast. Verschillende fabrikanten doen dat reeds, waarvan Claas een van de bekendste is. SiteWatch is alleen beschikbaar voor gebruik op de iPad.

Door alle gegevens over het brandstofverbruik en de prestaties nauwlettend in de gaten te houden hoopt Case dat brandstof bespaard kan worden. Ook het beveiligen en terugvinden van machines is iets gemakkelijker met de app. Iets wat helaas in de landbouw ook nodig is. Zo kun je onder andere een ‘geofence’ opstellen. Komt een machine buiten dit gebied dan ontvang je direct een waarschuwing. Ook wanneer een motor te heet wordt of een servicebeurt niet is uitgevoerd krijg je meldingen. Dat kan dure reparaties voorkomen.

SiteWatch haalt zijn gegevens uit een module die gelinkt is aan het Canbus systeem van de machine. Ook trekkers en landbouwmachines beschikken hierover dus het systeem kan in theorie zo worden overgezet. De nieuwe bouwmachines van Case worden al ‘telematics-ready’ afgeleverd en op graaf-laadcombinaties zit het systeem standaard. Deze zijn namelijk erg diefstal gevoelig. Bij aanschaf van SiteWatch krijg je voor drie jaar een abonnement. De app kun je downloaden in de App store. Wat de kosten bedragen is niet bekend. Dit hangt ook af van het soort abonnement.

Case sitewatch.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden