Nieuwland Maaibeheer app

Slootonderhoud bijhouden via een app

28 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het bedrijf Nieuwland heeft speciaal voor waterschappen, uitvoerders en loonbedrijf een speciale maaibeheer app ontwikkeld. Deze vervangt de grote en onhandige papieren plattegronden waarop is te zien wat gemaaid moet worden. Taken kunnen gemakkelijk worden toegevoegd en weer afgevinkt voor de verschillende deelnemers.

De app kent drie niveaus, afhankelijk van de gebruiker. Zo kunnen uitvoerders via de app alle bestaande en oude werkzaamheden inzien en vervolgens goedkeuren. Vervolgens worden ze door een backoffice programma verder verwerkt. Aannemers vullen geen gewerkte uren in maar keuren alleen werkzaamheden goed. De medewerkers kunnen wel al hun uren invoeren en de werkzaamheden afvinken, maar niets goedkeuren.

Om de gegevens in de voeren en weer te kunnen laden zit er dus een software pakket aan de app verbonden. Ook controleurs van het waterschap kunnen de app raadplegen en eventueel informatie bijsturen. Een medewerker heeft geen GPS nodig om hem te gebruiken. Is dit wel het geval dan volgt hij automatisch je positie op de kaart. Eenmaal per dag worden alle gegevens geüpdate via het backoffice systeem.

De standaard topografische kaart in de app heeft een aantal lagen die nodig zijn voor de maaiwerkzaamheden. Naast de rayongrenzen en bestekposten worden ook waterlopen en stuwen weergegeven. Inmiddels maken verschillende waterschappen in onder andere Noord-Brabant gebruik van de app die voor smartphones en tablets geschikt is.

maaiapp (Medium).jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

app
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden