Groei van 85 procent

Huawei opent aanval op Apple smartphones

1 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Terwijl Apple de verkoopaantallen van hun iPhone niet veel meer ziet groeien, en ook Samsung te maken heeft met minder verkopen, lacht het Chinese Huawei in hun vuistje. In drie kwartalen tijd steeg de verkoop van hun toestellen namelijk met 85 procent. Dat maakte het bedrijf bekend door cijfers te verschaffen aan persbureau Reuters.  Als het bedrijf zijn groei doorzet is het binnen korte tijd groter dan Apple op de smartphonemarkt.

Als Huawei deze groeicijfers door kan zetten dan verkoopt het bedrijf straks 39 miljoen smartphones per kwartaal. Nu ligt dat aantal op 21 miljoen. De cijfers van Apple liggen op 35,7 miljoen. Dat lijkt een grote sprong maar die ligt dichter in het verschiet dan je misschien denkt. Het enorme Samsung is nog een brug te ver. Dat bedrijf verkoopt driemaandelijks zo’n 83 miljoen smartphones. Wereldwijd heeft Huawei nu een marktaandeel van 4,7 procent. Apple zit op 15,2 procent en Samsung op 30,8 procent.

Hawei is overigens niet de enige Aziatische fabrikant van smartphones die hun verkopen flink ziet stijgen. Ook Sony en LG verkopen steeds meer telefoons. LG zit momenteel op 14,5 miljoen smartphones per kwartaal. Ondertussen vallen de kwartaalcijfers van Samsung tegen. Dat heeft er vooral mee te maken dat de Chinezen hoge kwaliteit tegen een lage prijs kunnen leveren.

Waarom raakt het merk Huawei in zo’n korte tijd populair? Dat heeft een aantal redenen. Een van de belangrijkste is de eerder genoemde kwaliteit tegen een lagere prijs. Veel lager wanneer je naar de dure iPhone kijkt. Daarnaast zijn hun toestellen ongekend dun en licht, gaat de accu lang mee en is de bouwkwaliteit zeer goed. Vergelijkbaar met een iPhone volgens kenners. De Huawei wordt dan ook wel verkocht als een iPhone met het Android besturingssysteem.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden