Met hakselaar naar Amerika

Fendt geeft kleine maaidorsers een update

4 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voor het aankomend seizoen voert Fendt een aantal wijzigingen door binnen de C- en L-serie maaidorsers. Zo krijgt de C-serie straks de luxe Skyline cabine die Fendt al op de grote maaidorsers en hakselaars gebruikt. Ook de bediening wordt verbeterd. Tevens zijn beide series nu met bredere maaiborden uit te rusten.

Wie voor volgend seizoen een nieuwe C-serie combine van Fendt koopt kan genieten van een luxere cabine. Fendt laat deze Skyline cabine speciaal bouwen bij Fritzmeyer voor de hakselaars en gebruikt ze ook voor de combines. Optioneel zijn de geïntegreerde Varioguide GPS-besturing en de Variotronic console. Die komt uit de grote Vario trekker en is dus zeer herkenbaar voor wie al met Fendt rijdt.

Bij de C-serie kun je straks ook een 7,7 meter breed Powerflow maaibord krijgen. Die innovatie hanteert Massey Ferguson al sinds de jaren 70. In het maaibord is een klein transportbandje gemonteerd, die het gewas gelijkmatiger moet invoeren. Ook de strohakselaar is verbeterd door zijn bereik te vergroten en er meer messen in te stoppen. Dat zijn er nu 88.

Ook in de cabine van de L-serie worden een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Deze reeks maakt al gebruik van de luxe cabine en zijconsole met de 7”grote Vario terminal. Via dit scherm kun je straks ook de verlichting en klimaatregeling bedienen. De zeven bedien je elektrisch, eveneens via de terminal, en het niveau van de terugdorser wordt getoond. Eveneens nieuw is dat de haspelsnelheid voortaan gekoppeld is aan de rijsnelheid. Ook hier is er een nieuw Powerflow maaibord, van 6,8 meter breedte.

Fendt maakt bekend dat bij de lancering van hun Katana-hakselaars de tweede fase is afgerond. De machines worden vanaf nu verder geoptimaliseerd. Hiervoor heeft Fendt een stationaire hakselaar gebouwd, waarmee verschillende omstandigheden zijn na te bootsen in een gecontroleerde omgeving.  Na een succesvolle lancering in Europa gaat Fendt ook in Noord-Amerika proberen beide modellen, de Katana 65 en 85, te vermarkten. Hiervoor wordt de machine wel iets aangepast, zodat hij geschikt is voor de omstandigheden daar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

combineFendt
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden