3 Telematics versies

Claas breidt pakket managementsoftware uit

8 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Claas heeft hun management software programma Telematics al meerdere jaren in het programma. Het werd vooralsnog alleen gebruikt voor de grote Lexion combines. De laatste jaren werd ook ervaring met andere machines opgedaan. Na een vernieuwing van de software introduceert Claas nu drie verschillende pakketten.

Afgelopen jaar introduceerde Claas een vernieuwde versie van Telematics op de Agritechnica in Hannover. Ook werd toen een app gelanceerd die voor de iPhone en iPad is bedoeld. Nieuw is de komst van drie verschillende software versies. Zo is er een Basic, Advanced en Professional pakket.

Telematics doet niets meer dan het beheren van je vloot. Niet alleen zie je exact waar alle machines bezig zijn, ook de actuele waardes van die machine worden weergegeven. Bijvoorbeeld de capaciteit, het brandstofverbruik of de bandenspanning. Bij problemen kan vanuit kantoor direct worden ingespeeld of advies gegeven. Loonbedrijf Jansen uit Wijhe maakt sinds vorig jaar gebruik van de software op hun hakselaars en behoort tot een van de testkandidaten.

Naast de Lexion combines zijn tegenwoordig meer Claas machines compatibel met Telematics. Ook de kleinere Tucano maaidorsers, Jaguar hakselaar en Axion 800, 900 en Xerion trekkers zijn aangesloten op het internet. Vooral loonwerkers of grote akkerbouwers hebben voordeel bij het verzamelen van gegevens waarmee meer inzicht kan worden gegeven aan klanten. Bijvoorbeeld over het brandstofverbruik of de geoogste tonnages.

De meest eenvoudige versie is Telematics Basic. De software geeft je hierbij alleen informatie over waar de machine is en wat zijn status is: Aan het werk, pauze, gestopt of kapot. Bij de Advanced versie krijg je meer kengetallen te zien over de machine en zijn prestaties. De versie Professional geeft je alle informatie van de machine en houdt ook de historie bij. De data wordt bovendien geanalyseerd en suggesties gedaan om de capaciteit te verbeteren.

Bij iedere Telematics pakket kun je een extra functionaliteit bestellen voor automatische documentatie. Hierbij worden alle gegevens opgeslagen en gedocumenteerd. Ook alle percelen, spuitsporen en het wegennetwerk zijn dan in de software opgeslagen. Via dit systeem krijgt de chauffeur ook zijn orders doorgestuurd op welk perceel hij moet zijn en precies waar. Als bestuurder kun je zo ook zelf geen wijzigingen doen aan de werkplanning.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden