Prijzen ATH beurs

Apps en tools populair bij Bronzen Sikkel nominatie

12 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Iedere zelf respecterende vakbeurs heeft zijn eigen prijzen om innovaties te belonen. De AgroTechniek Holland beurs heeft zijn Bronzen Sikkels. Opvallend voor de derde editie is het grote aanbod van rekentools, webservices en apps. Die moeten je allemaal papierwerk uit handen nemen of bepaalde zaken op het bedrijf gemakkelijker maken.

Deze categorie kunnen we in tweeën opsplitsen. Aan de ene kant heb je de apps en aan de andere kant de web-based rekentools en handig programmaatjes. Bijvoorbeeld om het verborgen rendement op je melkveebedrijf uit te rekenen, of om de loonwerker naar het juiste perceel te wijzen.

Een van de apps die meedingt naar een Bronzen Sikkel is die van Didata Automatisering. Speciaal voor landbouwmechanisatiebedrijven is de Didata app in het leven geroepen. Hiermee kan een servicemonteur op locatie direct zijn gewerkte uren en gebruikte materialen invoeren. Dat moet voorkomen dat zaken blijven liggen of achteraf onjuist worden gefactureerd. Als klant heb je daar dus ook voordeel van. De app zorgt er tevens voor dat de actuele voorraad wordt bijgewerkt. Leuke extra’s zijn de mogelijkheid om foto’s of notities toe te voegen aan de werkorder. Handig om de klant later uit te kunnen leggen waarom de reparatie zo duur uitviel. Twee mechanisatiebedrijven hebben Didata geholpen de app vorm te geven.

Lely laat haar Control app meedingen naar een prijs. De app is niet nieuw maar werd eerder dit jaar al gelanceerd. Je gebruikt hem om de Juno voerschuif of Discovery stalreiniger mee te bedienen vanaf je smartphone. De app is gratis te downloaden voor Android-toestellen maar de robot moet wel van een speciale module zijn voorzien.

Ook een aantal websites dingen mee naar de prijzen. Zo is er het project Global Ag Jobs van uitzendbureau Huizing Harvest. Het bedrijf houdt zich bezig met het werven van Nederlands personeel om voor korte of langere tijd in het buitenland aan de slag te gaan. Op de website Globalagjobs.com kun je dat vanaf september zelf doen. Werkgevers vanuit de hele wereld kunnen hun vacatures bekend maken en werknemers hun CV uploaden.

Een eveneens simpele maar doeltreffend digitaal initiatief komt van Tyker Technology. Zij lanceren de website Perceeldoorgeven.nl. Het doel is simpel. De klant geeft via een eigen account, en met behulp van Google Maps, de locaties van zijn percelen door aan de loonwerker. Zo weet die altijd exact waar het werk moet gebeuren. Handig voor wie veel land huurt op afstand of een groot werkgebied heef. Het gebruik ervan is vooralsnog gratis.

Samen met het NAJK heeft het bedrijf Uniform-Agro een online rekentool in het leven geroepen. Deze berekent het ‘verborgen rendement’ op het melkveebedrijf. Uit een proef is namelijk gebleken dat die oploopt tot 140 euro per koe. Ook de app van het bedrijf is genomineerd voor een prijs. Het gaat hier om de nieuwste versie. Nieuw zijn het uiterlijk en enkele nieuwe onderdelen. Op het ‘dashboard’ zie je de koekalender, melk, voer en activiteitsattenties. Ook zorgt deze weergave ervoor dat je in een oogopslag de belangrijkste kengetalen kan raadplegen

Perceeldoorgeven.jpg
De online tool Perceeldoorgeven.nl is simpel en doeltreffend. Je maakt gratis een account aan om percelen in te tekenen. De loonwerker vergeet zo nooit waar hij moet zijn. Daarvoor moet hij zichzelf wel eerst aanmelden. Die database mist nog een beetje. Het intekenen van de stukken is sneller en gebruikersvriendelijk dan bij de meitelling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden