Ook meer winst

Omzet Reesink verdubbeld door overnames

28 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Koninklijke Reesink, bekend van onder andere Kuhn machines in de landbouw, heeft een prima halfjaar achter de rug. De omzet is meer dan verdubbeld. Deze steeg van 111,5 miljoen euro tot 248,5 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan het feit dat twee bedrijven werden overgenomen. Maar, ook op autonome basis steeg de winst.

De verdubbelde omzet volgt nadat Reesink het bedrijf Pon Material Handling en CT Agro heeft overgenomen. Op autonome basis steeg de omzet bij Reesink met 3 procent. Het bedrijfsresultaat voor de eerste zes maanden komt uit op 10 miljoen euro. Vorig jaar was dat 5,8 miljoen. De nettowinst verdubbelde ook bijna, naar 6 miljoen euro, ten opzichte van 3,6 miljoen vorig jaar.

De problemen met Rusland ziet Reesink nog niet direct terug in de verkoop van machines vanuit Nederland en België. Dankzij een internationale spreiding worden de gevolgen goed opgevangen.  Voor de toekomst is het bedrijf dan ook gematigd positief. Vooral de afzet van dure machines wordt gehinderd. Dit is te danken aan een gebrek aan liquiditeit in de markt.

Volgens directeur Gerrit van der Scheer liggen er op korte termijn geen overnames meer in het verschiet. Momenteel is het bedrijf bezig met de integratie van de twee bedrijven die dit jaar werden toegevoegd aan het concern. Van der Scheer hoopt het tweede seizoen deze lichte groei vol te kunnen houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden