Apple blijft marktleider

Minder tablets verkocht in Nederland

29 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Uit cijfers van het bedrijf Telecompaper blijkt dat Nederlandse huishoudens steeds minder tablets kopen. Het afgelopen jaar groeide de verkoop met iets minder dan 10 procent. Een jaar eerder was dat nog 30 procent. Apple blijft marktleider in Nederland met hun iPad, maar leverde afgelopen jaar wel iets in op aartsrivaal Samsung.

Volgens Telecompaper bezit nu iets meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens een tablet. In totaal gaat het om 56 procent. Hierbij wordt niet gekeken naar het gebruik, maar naar het bezit. De markt groeide in een jaar tijd 9,8 procent. Dat is de kleinste groei sinds 2010, toen de eerste iPad werd gelanceerd. De groei stagneerde vooral dit jaar. Tot december 2013 werd nog een groei van zo’n 20 procent waargenomen.

Apple blijft met zijn iPad marktleider in Nederland. Dat bedraagt nu 37 procent. Een jaar eerder was dat 38,7 procent. Samsung ziet het marktaandeel alleen maar groeien. Dat ging van 22,5 procent naar 31 procent. Eerder al berichtte ook GfK dat de markt voor tablets afneemt.

Volgens Telecompaper zijn het vooral oudere, in de leeftijdsgroep tussen 65 en 80, die een tablet aanschaffen. Daar heeft één op de twee personen een tablet. Bij de jeugd nemen de aantallen alleen maar af. Ook opmerkelijk dat veel huishoudens meer dan één tablet bezitten, omdat bij aanschaf van een nieuw model de oude vaak doorschuift naar een ander gezinslid. In totaal werden 6.600 huishoudens ondervraagd voor het onderzoek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden