Inhaalslag veehouderij

Akkerbouwers best bedeeld qua apps

1 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nederlandse akkerbouwers zijn het beste bedeeld qua apps op dit moment. Dat concludeert website AgroApps aan de hand van een eigen onderzoek. Het is de tweede maal dat Agroapps dit onderzoek uitvoert. Vorig jaar bleek de veehouderijsector nog flink achter te lopen, maar die voorsprong wordt snel kleiner.

Ruim een derde, in totaal 33 procent, van de Nederlandstalige agrarische apps zijn bedoeld voor akkerbouwers. Dit betekent dat er in een jaar tijd een flinke verschuiving heeft plaatsgevonden. Vorig jaar was dit aandeel namelijk nog 47 procent. Dit heeft ermee te maken dat de veehouderijsector flink is uitgebreid in een jaar tijd. Hun aandeel steeg van 10 naar 20 procent.

25 procent van de Nederlandstalige agrarische apps schaart Agroapps onder het kopje algemeen. Dit zijn onder meer applicaties voor het weer en opmeten van percelen. 17 procent van de apps is toebedeeld aan de mechanisatiesector. Deze sector loopt in Nederland achter. Wereldwijd is deze namelijk de meeste belangrijke voor agrarische apps. Met 5 procent hebben agrarische spelletjes het kleinste aandeel in de markt.

Agroapps overzicht 2014.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden