Software voor voersysteem

Dashboard geeft overzicht bij voerproces

22 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

In aanloop van de Eurotier-beurs in Hannover lanceert de Duitse fabrikant Weda verschillende noviteiten voor de varkenshouderij. Daaronder vallen onder andere twee nieuwe softwareprogramma’s. De een, 4PX, helpt je om via een speciaal ‘dashboard’ de belangrijkste voergegevens in een oogopslag weer te geven. De ander, Fermi 4PX, helpt op de controle van het fermentatieproces bij voer.

Het probleem met de huidige software is dat hij onoverzichtelijk is door de vele informatie, zegt fabrikant Weda. Bovendien kost het veel tijd om alle software door te bladeren en de benodigde informatie te weten te komen. Daarnaast hebben medewerkers maar beperkt toegang tot de software omdat het niet mogelijk is alle data voor meerdere gebruikers te downloaden. Weda biedt hun software 4PX nu aan als een web-app, waarbij alle data op een overzichtelijk dashboard wordt weergegeven.

Het dashboard van het programma lijkt zoveel mogelijk op die van een auto, zegt Weda. Met meters wordt duidelijk weergegeven wat de status of hoeveelheid is. Om het allemaal nog simpeler te maken krijg je drie kleuren te zien: groen, geel en rood. Krijg je bijvoorbeeld een rode melding dan kun je hier direct op klikken en kom je uit op het desbetreffende onderdeel waar problemen mee zijn. Dat voorkomt het doorbladeren van de gehele software.

Het programma is zowel op een PC als tablet of smartphone te gebruiken. Er zijn verschillende onderdelen die het volgende regelen: Voeren, voorraad voer in de silo’s, dier administratie, water consumptie en onderhoud.

Een andere noviteit van Weda is Fermi 4PX. Deze software houdt het fermentatieproces van varkensvoer in de gaten. Dit voorkomt dat je manueel het systeem moet regelen en aanpassen. Het gevolg is vaak dat de kwaliteit niet goed genoeg is door een verkeerd fermentatieproces. Daarnaast is het, wanneer alles handmatig wordt bediend, onmogelijk om achteraf te bepalen waar het fout ging. De software gebruik je om een nieuwe mix aan te maken en deze vervolgens in de gaten te houden. Gaat er iets fout in het fermentatieproces, dan krijg je direct een waarschuwing.

Weda 1.jpg
De nieuwe 4 PX software van de Duitse fabrikant Weda maakt gebruik van een dashboard om overzichtelijk het voerproces bij varkens weer te geven.

Weda 2.jpg
Klik je op een parameter dan krijg je direct alle gedetailleerde gegevens te zien. Voorheen moest hiervoor door heel de software worden gebladerd.

Weda 3.jpg
op de Eurotier lanceert Weda ook het programma Fermi 4 PX. Deze software houdt het fermentatieproces van varkensvoer in de gaten. Dat moet ervoor zorgen dat dit proces beter verloopt en fouten achteraf zijn op te sporen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden