Case IH toon de vernieuwde Puma serie. Tier 4 B emissie normen dwingen de fabrikant met een nieuwe trekker te komen. De serie bestaat uit zeven modellen met vermogens van 150 tot 240 pk. Er zijn 3 transmissies verkrijgbaar. Je kunt ze herkennen aan een nieuw dak. Ook het kopakker management en de Isobus kregen een update. Vanaf halverwege dit jaar worden de eerste geleverd.
De Axion 800 serie van Claas wordt uitgebreid met het model 800. Die past precies tussen de Arion 650 en Axion 810. De trekker levert 205 pk. Net als bij de andere modellen kun je hem in een basis CIS of luxueuze Cebis versie krijgen. De Axion 800 is alleen met een Hexashift 24 traps powershift leverbaar.
Argo staat op de Sima met een nieuwe McCormick: de X6 140. Die heeft een maximaal vermogen van 140 pk. Je kunt hem krijgen met een tweetraps of drietraps powershift, of CVT bak. Die bouwt Argo zelf. Twee kleinere modellen, de 120 en 130, waren al gelanceerd.
Frankrijk is het thuisland van Massey Ferguson wat betreft trekkers. Die worden immers in Beauvais gebouwd. MF vernieuwt de serie 7600. Die heet nu 7700. Er zijn negen modellen met vermogens van 140 tot 255 pk elk leverbaar in drie versies. Een boost levert 25 extra vermogen. Het vlaggenschip de 7726 heeft 280 pk.
Het Tsjechische Mitas houdt iedereen in spanning met hun innovatieve Pneutrac. Bijzonder is dat de wang naar binnen toe vouwt en zo een grote voetafdruk creëert. Op de Sima staat de band in de maten 480/65R28 en 600/65R38. Mitas zit nog steeds volop in de testfase en wil zich niet wagen aan het noemen van een datum voor de productlancering.
Bij New Holland vind je het blauwe broertje van de Puma: de T7 Tier 4B. Naast een nieuw dak - met meer LED-werklampen - is ook de motorkap gewijzigd. Daar zitten twee extra werklampen in. De trekker is gelijk aan die van Case. Bij de korte wielbasis modellen steeg het vermogen met 5%. Bij de LWB 9%.
Geen nieuwe trekkers bij Deutz-Fahr maar wel een opvallend zwart model: de Agrotron 7250 TTV Warrior. Die is glimmend zwart en de uitlaat van RVS. Je krijgt er een hele batterij aan werklampen bij. Deutz is zeker van hun zaak. Standaard komt de trekker met drie jaar garantie.

Fotoreportage

Tractoren zijn letterlijk publiekstrekkers op Sima

24 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Publiekstrekkers. Dat zijn ze letterlijk. De nieuwe tractoren die je op de Sima show kunt vinden. Het wordt misschien een beetje afgezaagd maar het blijven toch nieuwe series, types en anders gekleurde trekker modellen die mensen naar een stand toetrekken. Ook op de Sima in Parijs vind je ze, alhoewel niet erg wereldschokkend.

Het grote nieuws wordt behouden voor de Agritechnica in Hannover. Zo kondigde Case IH aan met een zwaardere Puma te komen. Ook de New Holland T7 HD, de blauwe evenknie, kun je daar straks vinden. John Deere laat in Parijs een teaser zien van hun nieuwe kniktrekker op rupsen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden