Aardappelen rooien maandag 12 oktober in Flevoland. Een dreigende lucht maar het bleef droog. Ook deze week gaat de oogst door in de hoogste versnelling.
Rooien bij een prachtige lucht in Canada met Europees materiaal. Een Fendt trekker en AVR bunkerrooier.
Uien opladen in Flevoland. Ten opzichte van het zuiden lag in het midden en noorden nog flink wat gerooid op het land. Het ras hier is Dormo. De stand in het voorjaar was prima. De kwaliteit lijkt goed. De sortering is redelijk grof. De teler schat de opbrengst in op 70 tot 75 ton/ha.
Inschuren van aardappelen met groot materiaal in Flevoland.
Zijn de aardappelen weg, dan kan de tarwe erin. Vaak gebeurt dat zonder vooraf te ploegen met bijvoorbeeld een bouwvoorlichter zoals hier.
Een vooraf gemaakte markering is een handig hulpje voor het bepalen van de diepte. Hier wordt het ras Tabasco gezaaid op aardappelland. Per hectare 230 kilo.
Twee vier rijïge aardappelrooiers oogsten een perceel Ramos aardappelen in zuidwest Nederland.
De kwaliteit lijkt prima, zo laat de teler weten. Hij schat de opbrengst in op 55 ton per hectare. Regen eind augustus zorgde voor opbrengstverlies.
De loonwerker kwam met twee zelfrijders om de aardappelen er op tijd uit te krijgen.
Fontane fritesaardappelen rooien in Zuidoost-Brabant. Dankzij vijfmaal beregenen zijn kwaliteit en opbrengst bovengemiddeld, laat de teler weten.

Whatsapp fotoreportage

Aardappeloogst op volle kracht voor laatste loodjes

14 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Akkerbouwers appten massaal foto's van de aardappeloogst naar het Boerenbusiness Whatsapp nummer. Met goed weer op de hand rijden rooiers overuren om alles binnen te krijgen. En, niet alle uien liggen reeds in de bewaring. Zijn de gewassen weg, dan wordt spoedig tarwe gezaaid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden