Mexico

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

PRRS en PED in Mexico impuls voor export uit VS?

Diverse varkensziekten kunnen de varkensvleesproductie van Mexico dit jaar mogelijk negatief gaan beïnvloeden. De Verenigde Staten kunnen daardoor dit jaar mogelijk versterkt profiteren van de Mexicaanse vraag naar varkensvlees.
29 Maart 2022
pesos

Nieuws Varkensexport

Mexico is het nieuwe China voor varkenssector VS

Net als Europa heeft ook de Amerikaanse varkenssector last van de Chinese vraaguitval. In tegenstelling tot de exporteurs hier heeft de VS wel een alternatieve bestemming. Buurland Mexico is namelijk het nieuwe China voor de Amerikaanse varkensexport.
21 December 2021
mexico

Inside Melk

Waarom Mexico belangrijk blijft voor zuivelexport VS

Mexico is een belangrijke exportbestemming voor de Amerikaanse zuivelsector. Het buurland van de Verenigde Staten importeert doorgaans veel zuivel en dat zet de komende jaren nog wel even door. Waarom importeert Mexico zoveel zuivelproducten uit de Verenigde Staten?
27 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Mexico laat na lange strijd aardappelen uit VS toe

Amerikaanse aardappelen krijgen toegang tot heel Mexico. Met deze uitspraak maakt het Mexicaanse Hooggerechtshof een eind aan een jaren lange strijd tussen beide landen. De uitspraak biedt ook aanknopingspunten voor andere landen om toegang tot de Mexicaanse markt te krijgen.
7 Mei 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkenshouderij Mexico zet ook in op circulariteit

Niet alleen in Nederland is circulaire landbouw meer en meer een thema, ook in Mexico zet de manier van werken voet aan wal. Granjas Carroll, een van de grootste varkenshouderijen in het land, past steeds meer circulaire principes toe. Zo wil het laten zien dat kringlooplandbouw ook in Mexico rendabel kan zijn.
12 Maart 2021
pesos

Nieuws Handelsverdrag

EU en Mexico sluiten handelsakkoord

De onderhandelingen hebben 4 jaar geduurd, maar eind april was het dan zover. De EU en Mexico hebben een akkoord bereikt over een handelsdeal. Met dit akkoord krijgt de 20 jaar oude bestaande overeenkomst een 'update'. Wat betekent deze deal voor de Europese en Nederlandse agrarische sector?
1 Mei 2020
varkensvlees

Inside Varkens

Amerikanen exporteren volop varkensvlees

De varkensvleesexport vanuit de Verenigde Staten heeft in de maand september wederom goede cijfers neergezet, zo tonen de nieuwste cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie. De Amerikaanse exporteurs profiteren vooral van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in delen van Azië.
7 November 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Export varkensvlees VS herpakt zich in Mexico

De varkensvleesexport vanuit de Verenigde Staten lag in juni boven het niveau van vorig jaar. De export richting China was, ondanks de voortslepende handelsoorlog, zelfs de grootste in meer dan 3 jaar. Ook de varkensvleesexport richting Mexico liet over juni herstel zien.
8 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden