Nederland

pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

Kwart melkveebedrijven zonder opvolger

Een kwart van de Nederlandse melkveebedrijven met een bedrijfshoofd van 55 jaar of ouder heeft geen opvolger. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect dat dit voorjaar plaatsvond.
19 Augustus 2021
melken

Inside Melk

Nederlandse melkaanvoer onder vijfjarig gemiddelde

De Nederlandse melkaanvoer blijft ook in april achterlopen ten opzichte van vorig jaar. Dat is niet zo verwonderlijk gelet op het relatief koele voorjaar en de huidige hoge voerprijzen. De melkproductie van afgelopen maand blijft echter ook onder het vijfjarig gemiddelde.
14 Mei 2021
ierland

Achtergrond Ierland

Hoe goed is relatie tussen Nederland en Ierland?

Woensdag 17 maart 2021. In Nederland de dag waarop we massaal naar de stembus mogen, in Ierland de dag waarop St. Patrick's Day wordt gevierd. Het herdenken van beschermheilige Saint Patrick en het vieren van opgebouwde relaties staan ieder jaar op deze dag centraal. Hoe zit het eigenlijk met de handelsrelatie tussen Nederland en Ierland? En welke kansen zijn er nu de brexit zich voltrokken heeft?
17 Maart 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Food

Duitsers: 'Is Nederlands voedsel wel duurzaam?'

Het merendeel van de Duitse consumenten vertrouwt erop dat geïmporteerde voedingsmiddelen uit Nederland veilig zijn. Dit meldt ABN Amro. Maar, als het gaat om hoe duurzaam de producten geproduceerd zijn, rijzen er vraagtekens bij de Duitsers. Volgens de bank is het belangrijk dat bedrijven investeren in het creëren van dit vertrouwen.
15 Februari 2021
aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Grote verschillen in de aardappelteeltgebieden

Nu loofdoding op veel aardappelpercelen het hoofdthema is, wordt al met een schuin oog naar de aanstaande hoofdoogst gekeken. Waar geen twijfel over mogelijk is, is het feit dat de situatie in de verschillende aardappelteeltgebieden in België en Nederland zeer wisselend is.
12 September 2020
frites

Inside Aardappelen

Belgische frites doorstaan corona beter, tot nu

In tegenstelling tot Nederland heeft de Belgische fritesindustrie in de eerste helft van 2020 meer frites geëxporteerd. Ook stijgt de prijs van het afgezette product. Vooral in de eerste 2 maanden van het jaar schrijven producenten goede cijfers. In Nederland is duidelijk een neerwaartse tendens merkbaar.
13 Augustus 2020
windenergie energie windmolenpark

Nieuws Energie

Bom duiten voor duurzame Deense energie

De Nederlandse regering heeft met de Deense regering afgesproken voor ongeveer €150 miljoen duurzame energie in te kopen, zodat aan de doelstelling van 14% duurzame energie in 2020 kan worden voldaan en op langere termijn aan de 2030 doelstelling. Op eigen kracht haalt Nederland de EU-norm voor 2020 niet.
22 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden