Nefyto

spuiten gewasbescherming

Inside Gewasbescherming

Wat doet uitspraak rechter met gewasbescherming?

'Rechter: inzet bestrijdingsmiddelen zonder vergunning Wet natuurbescherming voortaan taboe'. Zo luidde de titel van een persbericht dat Milieudefensie deze week naar buiten bracht. Heeft deze uitspraak zulke vergaande gevolgen voor de gangbare Nederlandse landbouwpraktijk die de natuuractivisten suggereren? De uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland in Groningen -waarop het persbericht is gebaseerd- is volgens verschillende partijen echter een stuk genuanceerder.
24 Juni 2021
spuiten gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

'Akkerbouw vraagt om 1 gesloten vulsysteem'

Eén gesloten vulsysteem voor gewasbeschermingsmiddelen, daar vraagt de akkerbouw om volgens BO Akkerbouw en Agrodis (belangbehartiger van toeleveranciers in de land- en tuinbouw). Een situatie met meerdere concurrerende systemen wordt als onwenselijk gezien zo schrijven beide organisaties aan de partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol gesloten vulsystemen.
8 Juni 2021
gewasbescherming uien Gewastour2020

Nieuws Gewasbescherming

Groei in afzet van groene gewasbescherming zet door

Er zijn over 2019 meer groene gewasbeschermingsmiddelen afgezet dan in het jaar hiervoor. Dat maakt brancheorganisatie Nefyto bekend. Deze groei komt met name voort uit middelen die ingezet mogen worden in de biologische landbouw. 
31 December 2020
Carlos Nijenhuis Nefyto

Interview Carlos Nijenhuis

'Het is nog onzeker wat er gebeurt met Mancozeb'

Hoe staat het met de verlenging schimmelbestrijder Mancozeb? Carlos Nijenhuis, de voorzitter van Nefyto, de brancheorganisatie voor de producenten van gewasbeschermingsmiddelen, stelt dat de zaak nog onzeker is, onder andere omdat het middel breed toegepast wordt in alle Europese lidstaten.
14 December 2019
akkerbouw spuiten gewasbescherming

Nieuws Europees Parlement

'GBM-toelating moet transparanter'

Het Europees Parlement meldt woensdag 16 januari dat het veel meer transparantie wil bij de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (GBM). Een grote meerderheid stemde in met de conclusies van de commissie die zich over de toelatingsprocedure voor gewasbeschermingsmiddelen heeft gebogen.
16 Januari 2019
akkerbouw spuiten gewasbescherming

Nieuws Nefyto

Zorgelijke ontwikkelingen rond GBM-toelating

Nefyto, de branchevereniging voor de fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen, sprak bij de jaarvergadering op dinsdag 11 december zorgen uit over de toelating van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.
12 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden