Plantuien

Aangeboden door Bayer CropScience

Zó ben je bladziekten in uien de baas

Het typisch Nederlandse zomerweer waar we dit jaar mee te maken hebben is ideaal voor bladziekten in de uien. Om het gewas gezond te houden is een preventieve aanpak en juiste bestrijding van groot belang. Mark Ermers van Bayer Cropscience legt uit welke aanpak de juiste is en waar u op moet letten.
23 Juli 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Trips in uien! Wat nu?!

Na een lange periode van kou en nattigheid zijn de meeste uien nu goed aan de groei. Dit betekent echter ook dat de eerste trips zich weer laat zien. Hoe gaan we hier ook al weer mee om? Mark Ermers van Bayer CropScience neemt u weer mee naar de uien.
17 Juni 2021
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Nieuws Landbouwtelling

Areaal zaaiuien doet in 2020 stapje terug

Het Nederlandse areaal zaaiuien komt voor de lopende oogst 2020 iets lager uit dan vorig jaar, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling. Deze daling wordt echter ruimschoots gecompenseerd door een stijging van het areaal aan poot-en plantuien. 
30 Juni 2020
uien zwad plantuien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Zaaiuien zorgen voor druk op plantuienmarkt

Steeds meer zaaiuien kunnen gerooid gaan worden. Door het toegenomen aanbod, is de vraag op de plantuienmarkt echter een stuk rustiger geworden.
23 Augustus 2019
uien

Inside Uienmarkt

Uienmarkt probeert onder prijsdruk uit te komen

De baalprijzen op de uienmarkt zijn de laatste weken met flinke stappen naar beneden gegaan. Wanneer wordt deze neerwaartse spiraal tot stand gebracht? 
26 Juli 2019

Inside Uienmarkt

Wat wordt er voor zaaiuien betaald?

Hoe pakt de oogst voor zaaiuien uit? We moeten afwachten wat het effect van de hitte van afgelopen week is geweest, zegt DCA-analist Pieter Post. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.
26 Juli 2019
Gewastour

Inside Uien

Plantuien volgen de winteruien snel op

Over het algemeen staan de plantuien er momenteel goed op. De eerste plantuien die dit jaar zijn gezet, zullen dan ook snel worden gerooid. Wat gebeurt er verder op de uienmarkt?
21 Juni 2019
akkerbouw uien plantuien

Inside Akkerbouw

Eerste plantuien en aardappelen de grond in

Zon, hogere temperaturen en droge weersomstandigheden. In combinatie met een markt waarin tekorten zijn, geeft het akkerbouwers voldoende ingrediënten om de eerste plantuien te planten. Ook de eerste vroege aardappelen zullen volgende week waarschijnlijk gepoot worden.
15 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden