Pluimveehouderij

Agribusiness Award 2021 In Ovo

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Wereldwijd worden er jaarlijks zo'n 6,5 miljard kuikens gedood, omdat het mannetjes zijn. In Ovo heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. 'Met onze machine Ella kun je het geslacht van kippeneieren bepalen', vertelt medeoprichter Wouter Bruins. Ella is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
17 November 2021
eieren Albert Heijn

Nieuws Pluimveehouderij

Schouten moet documenten fipronil toch vrijgeven

Minister Schouten van LNV mag een serie documenten over de fipronil-affaire in 2016 en 2017 niet langer bij zich houden. Pluimveehouders hebben recht op inzage.
15 September 2021
Boerenbusiness

Nieuws veehouderij

Kipster-oprichter vindt ook missie bij Dier&Recht

Olivier Wegloop, een van de 4 oprichters van Kipster, bestuurt ook anti-veehouderijgroep Dier en Recht. Kipster-baas Ruud Zanders weet daarvan en ziet geen bezwaar.
9 September 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Achtergrond Kip

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Uiterlijk eind 2023 heeft de verse kip in alle Nederlandse supermarkten ten minste één Beter Leven-ster. Een wereldwijde primeur, juicht Wakker Dier. Als het Nederlandse vergunningenbeleid voor de ombouw van stallen niet opschiet, is het niet ondenkbaar dat onze Nederlandse welzijnskip straks uit Polen of Roemenië komt terwijl ons land plofkip voor het buitenland maakt.
13 Augustus 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Fipronil

Pluimveesector onthutst door uitspraak fipronil

De Nederlandse pluimveesector is zeer teleurgesteld in de uitspraak van het hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag in de fipronil-zaak. Het hof bevestigde een eerdere gerechtelijke uitspraak dat de Staat niet verantwoordelijk is voor de schade die de pluimveebedrijven hebben geleden door de kwestie rond fipronil. 
2 Maart 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Nieuws Overname

De Heus doet na maand pluimveeslachterijen weg

Koninklijke De Heus doet al na een maand de pluimveeslachterijen van Van Miert weer van de hand. De 2 productielocaties in Breukelen en Hunsel, met een totale slachtcapaciteit van 850.000 kuikens per week, worden overgenomen door Exportslachterij Clazing. De Heus verwerft hierdoor een minderheidsbelang in Clazing.
2 Maart 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Vogelgriep

'Zorgelijk hoe snel virus zich weet te verspreiden'

De hoog pathogene variant (H5N8) van de vogelgriep is op enkele Nederlandse pluimveehouderijen gevonden. Naast Nederland doen steeds meer Europese landen melding van een besmet bedrijf, ook landen waar de ziekte niet eerder voorkwam. Hannie de Haan, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, praat ons bij en werpt een blik op de situatie in Europa.
23 November 2020
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep ontdekt op tweede pluimveebedrijf

Op een bedrijf met legpluimvee in het Gelderse dorp Puiflijk is vogelgriep van waarschijnlijk de hoogpathogene variant H5 vastgesteld. Het bedrijf ligt in de zone van 3 kilometer die rondom het bedrijf in Altforst geldt, waar eind vorige maand als eerste vogelgriep is ontdekt. 
5 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden